Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Vég Márton Vég Márton

Hernádi Zsolt Mol-vezér nemcsak szponzorálni szereti a székesfehérvári focicsapatot, hanem már a Mol Fehérvár FC ügyvezetőjével is közös cégben próbálnak egyről a kettőre jutni.

Ha ez még lehetséges, akkor még szorosabb lett a kapcsolat Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és a székesfehérvári focicsapat (MOL Fehérvár FC) mögött álló gazdasági társaság, a Garancsi István által tulajdonolt Fehérvár FC Kft. között. Az olajipari milliárdos üzletember ugyanis idén július közepén többségi tulajdonos lett a VÁLL-EGON Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft.-ben, ahol Balogh Attila Levente a kisebbségi tulajdonos. Balogh Attila Levente pedig 2013 áprilisa óta a MOL Fehérvár FC ügyvezető igazgatója.

A focicsapat ügyvezetőjének és a gyémántfokozatú főszponzor vezérének tehát közös cége van. Maga a VÁLL-Egon Kft. nem tűnik túl aktívnak: legalábbis 2015 óta nincs egy fillér bevétele sem, ellenben folyamatosan veszteséges, igaz, a 2017-es közel félmillió forintos veszteséget 2019-ben sikerült 46 ezer forintos veszteségre redukálni. Ebben a cégben látott tehát valamiért fantáziát Hernádi Zsolt.

A Mol-vezér nem tétlenkedett, hiszen az ingatlanos cégnek rögtön áttette a székhelyét az Esztergomhoz közeli Dág településre. Ez nem ismeretlen vidék Hernádi Zsoltnak, hiszen itt székel egy másik cége is, a GETE Völgye Zrt. A két Hernádi-céget pedig a cégvezető személye is összeköti, hiszen a GETE Völgye vezérigazgatója és a VÁLL-Egon ügyvezetője is Szilágyi György.

Vettek egy kis földet

A Dág melletti Csolnokon lakó cégvezető neve pedig 2015-ből lehet ismerős. A vs.hu írta meg, hogy Szilágyi György a Komárom-Esztergom megyei állami földárverések nagy nyertese, 252,7 hektárt vihetett el 287,3 millió forintért. Vett földet Dágon, Csolnokon, Sárisápon és Leányváron is. Szilágyinak akkor a cégnyilvántartás szerint a GETE Völgye vezetése volt az egyetlen céges tisztsége, tulajdonosként sem mutatták más társaságban. Most már a VÁLL-Egon is a neve mellett szerepel.

Lehet, hogy csodát tesz az évek óta bevétel nélkül működő céggel is.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.
Email-címe megadása után választhat előfizetői csomagjaink közül.

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.