4p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Hernádi Zsolt Mol-vezér nemcsak szponzorálni szereti a székesfehérvári focicsapatot, hanem már a Mol Fehérvár FC ügyvezetőjével is közös cégben próbálnak egyről a kettőre jutni.

Ha ez még lehetséges, akkor még szorosabb lett a kapcsolat Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és a székesfehérvári focicsapat (MOL Fehérvár FC) mögött álló gazdasági társaság, a Garancsi István által tulajdonolt Fehérvár FC Kft. között. Az olajipari milliárdos üzletember ugyanis idén július közepén többségi tulajdonos lett a VÁLL-EGON Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft.-ben, ahol Balogh Attila Levente a kisebbségi tulajdonos. Balogh Attila Levente pedig 2013 áprilisa óta a MOL Fehérvár FC ügyvezető igazgatója.

A focicsapat ügyvezetőjének és a gyémántfokozatú főszponzor vezérének tehát közös cége van. Maga a VÁLL-Egon Kft. nem tűnik túl aktívnak: legalábbis 2015 óta nincs egy fillér bevétele sem, ellenben folyamatosan veszteséges, igaz, a 2017-es közel félmillió forintos veszteséget 2019-ben sikerült 46 ezer forintos veszteségre redukálni. Ebben a cégben látott tehát valamiért fantáziát Hernádi Zsolt.

A Mol-vezér nem tétlenkedett, hiszen az ingatlanos cégnek rögtön áttette a székhelyét az Esztergomhoz közeli Dág településre. Ez nem ismeretlen vidék Hernádi Zsoltnak, hiszen itt székel egy másik cége is, a GETE Völgye Zrt. A két Hernádi-céget pedig a cégvezető személye is összeköti, hiszen a GETE Völgye vezérigazgatója és a VÁLL-Egon ügyvezetője is Szilágyi György.

Vettek egy kis földet

A Dág melletti Csolnokon lakó cégvezető neve pedig 2015-ből lehet ismerős. A vs.hu írta meg, hogy Szilágyi György a Komárom-Esztergom megyei állami földárverések nagy nyertese, 252,7 hektárt vihetett el 287,3 millió forintért. Vett földet Dágon, Csolnokon, Sárisápon és Leányváron is. Szilágyinak akkor a cégnyilvántartás szerint a GETE Völgye vezetése volt az egyetlen céges tisztsége, tulajdonosként sem mutatták más társaságban. Most már a VÁLL-Egon is a neve mellett szerepel.

Lehet, hogy csodát tesz az évek óta bevétel nélkül működő céggel is. A GETE Völgye ugyanis a regnálása alatt szépen fejlődik, bár Hernádi Zsolt nem ebből lett milliárdos. A Dágra bejegyezett agrárvállalkozást 2013-ban alapították, a cégadatok alapján csak 2015-ben kezdett működni, és a 2015-ös és 2016-os beszámolók szerint szerény, körülbelül egymillió forintos nyereséget tudott elérni. Tavalyi beszámolója még nem ismert, de 2018-ban 143,5 millió forintos forgalom mellett közel 6 millió forintos profit jött össze. Ebben a a fejlődésben az is szerepet játszhatott, hogy a Mol elnök-vezérigazgatójának cége még 2017-ben 93 millió forint támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési programjából. 

Hernádi Zsoltnak persze nem csak MOL Fehérvár FC ügyvezetőjével, hanam a tulajdonosával, Garancsi Istvánnal is van közös cége. Lapunk írta meg a nyáron, hogy Csányi Sándor részvényes volt a levezető elnök, Garancsi István részvényes a jegyzőkönyv-vezető és Hernádi Zsolt részvényes pedig a jegyzőkönyv-hitelesítő az A8 Palace Hotel Zrt. április 28-i közgyűlésén, ahol a három tulajdonos 498,9 millió forintos adózott eredménnyel elfogadta a cég 2019-es beszámolóját.

A Fehérvár FC és a névadó főszponzor MOL kapcsolata pedig igazán gyümölcsöző, így nem csoda, hogy Hernádi a focicsapat ügyvezetőjével és tulajdonosával is közös vállalkozásban igyekszik egyről a kettőre jutni. Lapunk írta meg, hogy a Fehérvár FC Kft.-nél a szponzori és reklámbevételek 7,7 milliárdra emelkedtek 2019-ben a korábbi valamivel több mint 5 milliárd forint után. Így végeredményben 3,78 milliárdos nyereség jött ki év végén az előző évi 3,8 milliárd után. Megkeresésünkre a MOL nem kívánt reagálni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!