<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Hernádi Zsolt egészen fiatal agrárvállalkozása kap százmilliós támogatást.

Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának az egyik vállalata a napokban 93 millió forint támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési programjából, írja a Magyar Nemzet.

Hernádi Zsolt (MTI)

A lap szerint ez azért figyelemreméltó fejlemény, mert a cég eddig nem muzsikált különösebben jól. A Komárom-Esztergom megyei Dágra bejegyezett Gete Völgye Zrt.-t 2013-ban alapították, a cégadatok alapján csak 2015-ben kezdett működni, és a 2015-ös és 2016-os beszámolók szerint szerény, körülbelül egymillió forintos nyereséget tudott elérni. Ehhez képest furcsa a lap szerint a csaknem százmilliós támogatás.

Az elmúlt két évben egyébként további 30 millió forintnyi egyéb támogatást is szereztek. Hitelt sem kellett felvenniük, a csak kétfős, gabonatermesztéssel foglalkozó társaság főként kölcsönöket kap, idén pl. több mint 140 millió forint érkezett az OTP Banktól, amelynek tavaly még igazgatósági tagja volt Hernádi Zsolt. A pénzből egyebek mellett betakarítógépet, tartálykocsit, gabonavető gépet és egyéb mezőgazdasági eszközöket vásároltak.

mfor.hu