1p

Hernádi Zsolt egészen fiatal agrárvállalkozása kap százmilliós támogatást.

Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának az egyik vállalata a napokban 93 millió forint támogatást nyert el az Európai Unió vidékfejlesztési programjából, írja a Magyar Nemzet.

Hernádi Zsolt (MTI)

A lap szerint ez azért figyelemreméltó fejlemény, mert a cég eddig nem muzsikált különösebben jól. A Komárom-Esztergom megyei Dágra bejegyezett Gete Völgye Zrt.-t 2013-ban alapították, a cégadatok alapján csak 2015-ben kezdett működni, és a 2015-ös és 2016-os beszámolók szerint szerény, körülbelül egymillió forintos nyereséget tudott elérni. Ehhez képest furcsa a lap szerint a csaknem százmilliós támogatás.

Az elmúlt két évben egyébként további 30 millió forintnyi egyéb támogatást is szereztek. Hitelt sem kellett felvenniük, a csak kétfős, gabonatermesztéssel foglalkozó társaság főként kölcsönöket kap, idén pl. több mint 140 millió forint érkezett az OTP Banktól, amelynek tavaly még igazgatósági tagja volt Hernádi Zsolt. A pénzből egyebek mellett betakarítógépet, tartálykocsit, gabonavető gépet és egyéb mezőgazdasági eszközöket vásároltak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!