2020. február 12. 12:57
mfor.hu

Akár már egy hét múlva. Nem tudnak megegyezni a bérekről.

A mai tárgyaláson sem jutott egyességre a BKV menedzsmentje és a cég szakszervezetei a bérekről, ezért utóbbiak beadták a kollektív munkaügyi vitáról (kmv) szóló kezdeményezésüket, mely a sztrájk előszobáját jelenti, írja a Világgazdaság.

A dolgozók legkorábban hét nap múlva már be is szüntethetik a munkát,

de két órás, figyelmeztető sztrájkot már a következő egy hétben is tarthatnak.

A BKV-sokat képviselő szakszervezetek 15 százalékos béremelést akarnak, a vállalat menedzsmentje viszont kitart a 6+2 százalékosnál, a lap információi szerint azért, mert a főváros nem engedélyezett nekik nagyobb mozgásteret a fizetésemelésre.

(Világgazdaság)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.