2019. november 6. 19:00
mfor.hu

Ezúttal egy vagyonkezelőt olvasztanak be a Talentis Agro Zrt.-be.

Összefonódna Mészáros Lőrinc Talentis Agro Zrt.-je és a Kartali Vagyonkezelő Zrt., jelentették be a Gazdasági Versenyhivatal honlapján kedden. A tranzakció értelmében a Talentis egyedüli irányítást szerez a Kartaliban, mely az irányítása alá tartozó vállalkozásokkal együtt főképp szántóföldi növénytermesztéssel, vetőmagtermesztéssel, gyümölcstermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, szóval pontosan passzolnak a felcsúti mágnás céggyűjtőjének profiljába.

A Kartali tavaly 91 milliós nettó árbevételt termelt, adózott eredménye 46 millió forint volt, jegyzett tőkéje 127 millió. Székhelye Kartalon van, de van egy budapesti fióktelepe is az Alkotás utcában. 2015-ben még 5 alkalmazottat foglalkoztatott, 2016-17-et már négy dolgozóval csinálták végig, 2018. januártól 2019. szeptemberig hárman húzták az igát, aztán már egyen sem. Leánycége a Gödöllői Tangazdaság Zrt. és a Kiskartali Dámtenyésztési BT. A Kartali egyedüli részvényese dr. Kozma János.

Mészáros agrár-kisgömböcéről legutóbb egy szeptemberi művelete kapcsán írtunk. Az szimbolikus lépés is volt, ugyanis arról szólt, hogy a Talentis magába olvasztotta Simicska Lajos volt cégbirodalmának agrár-ékkövét, a Mezort Zrt.-t. Ezzel óriásit növekedett a felcsúti üzletember érdekeltsége, hiszen úgy szerzett meg egy 18 éves múltra visszatekintő vállalatot, hogy magának a tavalyi volt az első teljes lezárt éve.

A Talentisba eddig

  • a Mezort-Agro Kft.,
  • a Búzakalász 66 Felcsút Kft.,
  • az Aranykorona Zrt.,
  • a Hidasháti Zrt.,
  • az Agrosystem Zrt.,
  • az Aranka Malom Kft.,
  • a Kunhalom Agrária Kft.,
  • a Vért Vadászati Kft.,
  • a Demjántól vásárolt Canter Borház Kft., a
  •  neves Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. tartozott.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.