2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ezúttal egy vagyonkezelőt olvasztanak be a Talentis Agro Zrt.-be.

Összefonódna Mészáros Lőrinc Talentis Agro Zrt.-je és a Kartali Vagyonkezelő Zrt., jelentették be a Gazdasági Versenyhivatal honlapján kedden. A tranzakció értelmében a Talentis egyedüli irányítást szerez a Kartaliban, mely az irányítása alá tartozó vállalkozásokkal együtt főképp szántóföldi növénytermesztéssel, vetőmagtermesztéssel, gyümölcstermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak, szóval pontosan passzolnak a felcsúti mágnás céggyűjtőjének profiljába.

A Kartali tavaly 91 milliós nettó árbevételt termelt, adózott eredménye 46 millió forint volt, jegyzett tőkéje 127 millió. Székhelye Kartalon van, de van egy budapesti fióktelepe is az Alkotás utcában. 2015-ben még 5 alkalmazottat foglalkoztatott, 2016-17-et már négy dolgozóval csinálták végig, 2018. januártól 2019. szeptemberig hárman húzták az igát, aztán már egyen sem. Leánycége a Gödöllői Tangazdaság Zrt. és a Kiskartali Dámtenyésztési BT. A Kartali egyedüli részvényese dr. Kozma János.

Mészáros agrár-kisgömböcéről legutóbb egy szeptemberi művelete kapcsán írtunk. Az szimbolikus lépés is volt, ugyanis arról szólt, hogy a Talentis magába olvasztotta Simicska Lajos volt cégbirodalmának agrár-ékkövét, a Mezort Zrt.-t. Ezzel óriásit növekedett a felcsúti üzletember érdekeltsége, hiszen úgy szerzett meg egy 18 éves múltra visszatekintő vállalatot, hogy magának a tavalyi volt az első teljes lezárt éve.

A Talentisba eddig

  • a Mezort-Agro Kft.,
  • a Búzakalász 66 Felcsút Kft.,
  • az Aranykorona Zrt.,
  • a Hidasháti Zrt.,
  • az Agrosystem Zrt.,
  • az Aranka Malom Kft.,
  • a Kunhalom Agrária Kft.,
  • a Vért Vadászati Kft.,
  • a Demjántól vásárolt Canter Borház Kft., a
  •  neves Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft. tartozott.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!