2p

Audi Hungaria Ahead Kft. néven megalapította leányvállalatát az Audi Hungaria Zrt., amely a Volkswagen konszern számára nyújtott beszerzési, pénzügyi és informatikai szolgáltatásokat fogja össze.

Az alapító okiratot pénteken Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke és Patrick Heinecke, a vállalat IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja írta alá Győrben.

Az új cég száz százalékban az Audi Hungaria leányvállalata,  a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódik, működési területe a beszerzési, pénzügyi és IT szolgáltatások, amelyek korábban az Audi Hungariaban a kompetencia alapú szolgáltatások (Shared Competence Center - SCC) közé tartoztak a műszaki fejlesztés és a logisztika mellett.

 Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Dirk Große-Loheide, az AUDI AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja, valamint Patrick Heinecke, a vállalat IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja. Fotó: Audi Hungaria
Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Dirk Große-Loheide, az AUDI AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatótanácsi tagja, valamint Patrick Heinecke, a vállalat IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja. Fotó: Audi Hungaria

Az SCC-ben mintegy ezer embert foglalkoztattak, az új vállalathoz közel 340-en csatlakoztak az Audi Hungariától. A cég alaptőkéje 10 ezer euró - közölte az MTI érdeklődésére a vállalat.

Alfons Dintner elmondta, hogy az idei évben nem csak a múltat ünneplik (idén harminc éves az Audi Hungaria), hanem a jövőt is építik.

Kifejtette: a motor- és a járműgyárban csúcsminőségű termékeket állítanak elő, az új leányvállalattal pedig szintén szeretnének szintet lépni a Volkswagen konszernen belül és kívül is.

Patrick Heinecke azt emelte ki, hogy az SCC az elmúlt években meghatározó szerepet töltött be a vállalat életében, így az új vállalat számára erős és megbízható alapot építettek.

Az Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Tavaly 1 677 545 motort és 171 134 autót gyártottak a győri üzemben. A múlt év végén 11 957 embert foglalkoztattak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!