<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A jelek szerint az új év új vizek felé tereli a kormányzati kommunikációs kampányok fő felelősét, Balásy Gyulát.

Új érdekeltséggel bővült a New Land Media Kft. tulajdonosának, Balásy Gyulának a céghálója 2021 első napjaiban. A cégkivonat tanúsága szerint 2021. január 4-étől lett résztulajdonos Balásy Gyula a békéscsabai székhelyű Alföldi Gazdák Hűtőháza Kft.-ben - a változást néhány héttel később, február 3-án jegyezte be a cégbíróság.

A társaság tulajdonjogán több magánszemély és társaság osztozik, és mint az a cégbírósági dokumentumokból kiderül, Balásy Gyulával nem bővül a tulajdonosok sora, hanem egy cég adta el a kommunikációs kampányokról ismerté vált üzletembernek a 10 százalékos tulajdonrészét.

Az Agro-Trend Évezred Termelő és Szolgáltató Kft. 300 ezer forint névértékű üzletrésze cserélt gazdát az év első napjaiban, a részesedésért Balásy Gyula 2,23 millió forintot fizetett a dokumentumok szerint.

Balásy Gyulához kötődnek az elhíresült kékplakátos kampányok
Balásy Gyulához kötődnek az elhíresült kékplakátos kampányok

A 3 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező társaság fő tevékenysége meglehetősen távol áll azoktól a területektől, ahol az elmúlt években Balásy Gyula aktív volt. Az Alföldi Gazdák Hűtőháza Kft. fő tevékenysége egyéb gyümölcs-, zöldségfeldolgozás, -tartósítás, de ezen kívül egyebek mellett raktározás, tárolással és zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelemmel is foglalkozik - papíron legalábbis.

Az Alföldi Gazdák Hűtőháza Kft. ugyanis egy nem túl nagy múltra visszatekintő cég, 2019. júniusában alapították, a leadott éves beszámoló szerint pedig abban az évben érdemi tevékenységet nem végzett. Értékesítésből származó bevétele nulla forint volt, amivel szemben egy mininális, 597 ezres anyagjellegű ráfordítást könyveltek el, az adózott eredmény így ezzel egyenlő összegű veszteség lett. Az azonban már nem derül ki, hogy a keletkezett közel 8 millió forintos kötelezettség mivel magyarázható.

Egyre terjedelmesebb Balásy Gyula céghálója

Az Alföldi Gazdák Hűtőháza Kft. a 11. cég Balásy Gyula egyre nagyobb cégbirodalmában. Eddig alapvetően az üzleti tanácsadás, kommunikációs, reklám és rendezvényszervezés területén működött. Egy-két kivétel azonban eddig is volt a portfóliójában: a Lounge Homes Kft. lakó- és nem lakó épület építésével foglalkozik fő tevékenységként, ám a 2019. szeptemberében létrehozott társaság abban a tört évben érdemi, bevételt termelő tevékenységet nem végzett az éves beszámoló szerint.

Ezen kívül kültagként vesz részt Balásy Gyula a Dermato-Med Bőrgyógyászati Bt.-ben, amit leginkább családi vállalkozásként lehet nevesíteni. A Bt. még 1998-ban jött létre, beltagként dr. Németh Éva Mária van a cégkivonatban feltüntetve, aki - a névazonosság alapján - feltételezhetően Balásy Gyula édesanyja. A fő tevékenységként szakorvosi járóbeteg-ellátással foglalkozó cég az elmúlt években 20 millió forint körüli árbevételre tett szerint, amiből 2019-ben már 9,2 millió tiszta nyereség származott a korábbi évek 1-4 millió forintjai után.