Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Egy időben, még a terjeszkedés időszakában a polgármesterből lett felcsúti milliárdos sorra jelent meg piaci szereplőként újabb és újabb ágazatokban. Ma már a cégbirodalom bővítése sokkal inkább vertikális jellegű, mint horizontális, de a jelek szerint még akadnak olyan, kevésbé kiaknázott területek, amikben potenciált lát Mészáros Lőrinc. Most - meglehetősen körülményes módon, de - a Watt energiaital és más, neves ásványvizek gyártója került az érdekeltségébe.

Friss alapítású cég tette meg székhelyévé tavaly júniusban a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő herceghalmi irodakomplexumot, a Talentis Business Parkot. A 2020. júniusában 3 millió forint jegyzett tőkével létrehozott Aqua Lorenzo Kft. fő tevékenysége üdítőital, ásványvíz gyártása lett, egyedüli tulajdonosa pedig Halmi Tamás volt, akit Mészáros Lőrinc egyik topmenedzserének tartanak, mivel számos érdekeltségben tölt (vagy töltött) be vezetői pozíciót. Ez így önmagában még talán nem lenne túlságosan érdekes, az alapítás után fél évvel azonban arra futott ki a történet, hogy Mészáros Lőrinc az új szerzeménye révén belevágott az energiaital-bizniszbe is. Ráadásul a piac egy nem is akármilyen szereplője, a Watt energiaital révén.

A cégbírósági papírok alapján az Aqua Lorenzo Kft.-nél 2020. december 8-án gyorsulhattak fel az események. Ekkor Halmi Tamás mellé új tulajdonos lépett be a képbe, a változást a cégbíróság bő egy héttel később, december 12-én jegyezte be. Halmi ezzel kisebbségi tulajdonossá vált, a Kft. döntő része, 99 százaléka pedig a Konzum PE Magántőkealapé lett.

Bár a magántőkealapoknak pont az az előnye, hogy a névtelenség homályában maradhatnak a mögötte álló személyek, Mészáros Lőrinc néhány évvel ezelőtt jelentette be, hogy ő és felesége áll a magántőkealap mögött. Mivel azonban 2020 őszén a Mészáros házaspár hivatalosan felbontotta a házasságát, joggal feltételezhetjük, hogy a céges érdekeltségekhez hasonlóan a Konzum PE Magántőkealap mögül is kivonult az exfeleség.

Fotó: MTIFotó: MTI

A Konzum PE megjelenésével párhuzamosan rengeteg tőke áramlott az Aqua Lorenzo Kft.-be papíron, a jegyzett tőke ugyanis a kft.-k esetében minimálisan előírt 3 millió forint százszorosára, 300 millióra nőtt.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.