2019. február 28. 14:56

Közben állítólag megállapodtak volt férjével, és egyezséggel zárják le a házasságukat.

Rövid időn belül harmadszor indult végrehajtási eljárás a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Hosszú Katinka cége, az Iron Corporation Kft. ellen - derül ki a cégnyilvántartásból. Ez az a vállalkozás, amelyben Katinka mellett volt férje és edzője, Shane Tusup is tulajdonos. Sajtóhírek szerint a januárban zárult válásuk eredményeképpen Tusup kiszáll a cégből.

Hosszú Katinka Hosszú Katinka

Ahogy a korábbi két alkalommal, úgy most is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya indította a végrehajtást, mégpedig idén január 29-én.

A végrehajtást alapesetben az elmaradt adófizetés miatt indítja el a hivatal. Először tavaly augusztusban, majd szeptemberben került hasonló helyzetbe az Iron Corporation; akkor pár hét alatt rendeződött az ügy, lezárták az eljárást. Vélhetően most is erre kerül majd sor.

A 2013-ban alapított cég Katinka úszókarrierje mellett kiteljesedő üzleti ügyeit - az Iron Lady brand-hez kapcsolódó termékkör kereskedelmét - volt hivatott összefogni, de miután válságba került a házasságuk, a cég is kezdte elveszíteni a funkcióját.

Tavaly nyár elején aztán Katinka egy másik céget hozott létre, az Iron Swim Kft.-t, amelynek hasonló funkciót szántak, mint a másik cégnek. A tevékenységi körük is nagyrészt fedésben van. Kérdés, hogy - amennyiben helytállóak a sajtóértesülések és megegyezéssel zárták le a házasságukat - mi lesz most az Iron Corporation Kft.-vel, merthogy a kiüresedésének oka, Shane Tusup tulajdonrésze a továbbiakban már nem blokkolja a működtetését.