<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Komárom ivóvíz-ellátását bővíthetik több mint 4,4 milliárd forintból.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatta a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. a közvéleményt, hogy az Opus közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. újabb közbeszerzési pályázaton járt sikerrel.

Most Komárom ivóvíz-ellátásán javíthat Mészáros Lőrinc (képünkön). Fotó: MTIMost Komárom ivóvíz-ellátásán javíthat Mészáros Lőrinc (képünkön). Fotó: MTI

Eszerint a Mészáros és Mészáros Kft. arról értesítette az Opus Globalt, hogy mint az M-E 2020 Konzorcium vezetője az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel közösen az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által a „Komárom városi ivóvízellátásának bővítése” érdekében megvalósítandó projektre kiírt tendert a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlatával, nettó 4.411.900.000 forint értékben megnyerte.

A Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt már jól bevált partnerek. A teljesség igénye nélkül, emlékeztetőül következzen néhány közös projektjük. 2017-ben például arra nyertek jogot - nettó 14,3 milliárd forintért, 42 százalékkal drágábban az eredetileg becsült árnál -, hogy az ország több pontján közösen dolgozzanak szennyvíz-telepeken, csatornákon. Majd Gyöngyös szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési feladatát is megkapták, 2,346 milliárdért. Még ugyanabban az évben arra kapott megbízást a duó, hogy egy vasútpályát újítson fel és végezzenek el csatornázási munkákat, összesen nettó 53 milliárd forintért. Immár 2018-ban Szentendrén fogtak bele a szennyvíztisztító-telep korszerűsítésébe, ott 167 százalékos felárral. Az eredetileg becsült összegnél pedig ötödével drágábban kezdhették meg az észak-magyarországi településeken a szennyvízelvezetési munkálatokba.

A felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosa az Opten céginformációs adatbázis szerint a szintén Felcsúton, ráadásul a gazdájával ugyanazon címen bejegyzett Mészáros Építőipari Holding Zrt.. Utóbbi szavazati jogának több mint 50 százalékával az Opus Global Nyrt. rendelkezik, a többin pedig a Mészáros Építőipari Holding 2019-es éves beszámolója szerint Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla. Akik akkor még együtt éltek, idén szeptemberben azonban bejelentették, hogy válnak - ennek hatása azonban még e cégnél nem lelhető fel.

Az Opus Global részvényeinek közel 64 százalékát pedig Mészároshoz köthető cégek tulajdonolják a BÉT honlapján szereplő, 2020. szeptember 3-ai keltezésű tulajdonosi megfeleltetés szerint.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.