3p

Komárom ivóvíz-ellátását bővíthetik több mint 4,4 milliárd forintból.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tájékoztatta a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. a közvéleményt, hogy az Opus közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. újabb közbeszerzési pályázaton járt sikerrel.

Most Komárom ivóvíz-ellátásán javíthat Mészáros Lőrinc (képünkön). Fotó: MTI
Most Komárom ivóvíz-ellátásán javíthat Mészáros Lőrinc (képünkön). Fotó: MTI

Eszerint a Mészáros és Mészáros Kft. arról értesítette az Opus Globalt, hogy mint az M-E 2020 Konzorcium vezetője az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel közösen az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. által a „Komárom városi ivóvízellátásának bővítése” érdekében megvalósítandó projektre kiírt tendert a legjobb ár-érték arányt tartalmazó ajánlatával, nettó 4.411.900.000 forint értékben megnyerte.

A Mészáros és Mészáros Kft. és az Euroaszfalt már jól bevált partnerek. A teljesség igénye nélkül, emlékeztetőül következzen néhány közös projektjük. 2017-ben például arra nyertek jogot - nettó 14,3 milliárd forintért, 42 százalékkal drágábban az eredetileg becsült árnál -, hogy az ország több pontján közösen dolgozzanak szennyvíz-telepeken, csatornákon. Majd Gyöngyös szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztési és a szennyvíztisztító telep korszerűsítési feladatát is megkapták, 2,346 milliárdért. Még ugyanabban az évben arra kapott megbízást a duó, hogy egy vasútpályát újítson fel és végezzenek el csatornázási munkákat, összesen nettó 53 milliárd forintért. Immár 2018-ban Szentendrén fogtak bele a szennyvíztisztító-telep korszerűsítésébe, ott 167 százalékos felárral. Az eredetileg becsült összegnél pedig ötödével drágábban kezdhették meg az észak-magyarországi településeken a szennyvízelvezetési munkálatokba.

A felcsúti székhelyű Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosa az Opten céginformációs adatbázis szerint a szintén Felcsúton, ráadásul a gazdájával ugyanazon címen bejegyzett Mészáros Építőipari Holding Zrt.. Utóbbi szavazati jogának több mint 50 százalékával az Opus Global Nyrt. rendelkezik, a többin pedig a Mészáros Építőipari Holding 2019-es éves beszámolója szerint Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla. Akik akkor még együtt éltek, idén szeptemberben azonban bejelentették, hogy válnak - ennek hatása azonban még e cégnél nem lelhető fel.

Az Opus Global részvényeinek közel 64 százalékát pedig Mészároshoz köthető cégek tulajdonolják a BÉT honlapján szereplő, 2020. szeptember 3-ai keltezésű tulajdonosi megfeleltetés szerint.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!