2018. április 10. 13:56
mfor.hu

Az LMP-s politikus a Hvg-nek erősítette meg a pletykákat, hogy meg akarja szerezni a bezárás előtt álló lapot.

Ungár Péter valóban megpróbálja megszerezni a bezárás előtt álló Magyar Nemzetet. Hogy az LMP-s politikus lehet az, aki bejelentkezik a lapért, arról terjedtek már hírek, most viszont megvan a megerősítés is.

Ungár Péter (MTI) Ungár Péter (MTI)


Az LMP elnökségi tagja a Hvg megkeresésére azt mondta, hogy egy beszélgetés már volt, de formálisan kedden tesz vételi ajánlatot Simicska Lajos lapjára. Mint mondta, árvita így még lehet, de a szándéka valóban a lap megvásárlása, erről részleteket későbbre ígért. Ungár apjától, Ungár Andrástól örökölte vagyonát, az ingatlanhasznosítással foglalkozó milliárdos társaság, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) tetemes üzletrészét testvérével és édesanyjával, Schmidt Mária történész-kormánybiztossal együtt.

A Hvg szerint közben a jelenlegi állás szerint utolsó munkanapját töltő szerkesztőségben az a hír terjed, hogy más pályázók is vannak a lapjukra, köztük egy külöldi befektető is.

A Magyar Nemzet dolgozóival kedd délelőtt közölték, hogy finanszírozási problémák miatt a szerdai lesz az utolsó lapszám, aztán bezárnak. A bejelentésről az egyik munkatárs videót is készített.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.