<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

DBS Investment Kft. néven alapított új vállalkozást Balásy Gyula, aki eddig a kormányzati hirdetések piacáról volt ismert a nagyközönség számára. Az új cég a pénzügyi tranzakciók, befektetések területén vállalhat szerepet.

A nyár végén egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység főtevékenységi körrel, valamint üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás tevékenységgel alapított céget Balásy Gyula, a kormányzati hirdetésekre kiírt közbeszerzési eljárások rendszeres nyertese.

A főtevékenységként megjelölt körbe tartozik:

  • a pénzügyi tranzakciók feldolgozási és elszámolási tevékenysége, beleértve a hitelkártya-tranzakciókat;
  • a befektetési tanácsadás (személyes egyedi tanácsadás a pénz- és tőkepiaci befektetésekre a pénz- és tőkepiaci tevékenység keretében);
  • a jelzálog-tanácsadók és -ügynökök (brókerek) tevékenysége;
  • a díjazásért vagy szerződéses alapon folytatott őrzési, letétkezelői, megbízási tevékenység.

A mostani plakátkampány is Balásy cégeihez kötődik (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
A mostani plakátkampány is Balásy cégeihez kötődik (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A DBS Investment Kft. elnevezésű cégről egyelőre nem sokat lehet tudni, de az látszik, hogy július 19-én

3 millió forint törzstőkével alapították, és Balásy a többségi tulajdonos.

A cég székhelye nem meglepő módon ugyanaz, mint Balásy többi cégéé, így a kék óriásplakátokat is kihelyező New Land Media Kft.-é és a Lounge Design Kft.-é, melyek a NER-nek köszönhetően váltak a hazai tömegkommunikációs piac meghatározó, valamint a kormánypropaganda kizárólagos szereplőivé.

A kisebbségi tulajdonos, egyben a vállalkozás ügyvezetője Arató Péter Jenő, aki Balásyval több szálon is üzleti kapcsolatban áll.

2020 óta közös cégük van Dashboard Solutions Kft. néven, ez már alakulásakor, 2020-ban is 181 milliós forgalom mellett 112 millió forintos adózott eredményt produkált, majd 2021-ben 601 milliós nettó árbevétel mellett lett 346 millió az forint adózott nyeresége.

Emellett mindketten képviselői a Viharbükk Residence Zrt.-nek 2021 vége óta. Ennek tulajdonosa Balásy Lounge Homes Kft. nevű egyszemélyes kft.-je. A Viharbükk nem termelt bevételt sem 2020-ban, sem 2021-ben, de tulajdonában áll nagyjából 650 millió forintnyi ingatlan vagy ingatlanhoz tartozó vagyoni értékű jog, aminek forrása a tulajdonostól, azaz a Balásy-féle Lounge Homes Kft.-től kapott rövid lejáratú kölcsön.