2p

DBS Investment Kft. néven alapított új vállalkozást Balásy Gyula, aki eddig a kormányzati hirdetések piacáról volt ismert a nagyközönség számára. Az új cég a pénzügyi tranzakciók, befektetések területén vállalhat szerepet.

A nyár végén egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység főtevékenységi körrel, valamint üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás tevékenységgel alapított céget Balásy Gyula, a kormányzati hirdetésekre kiírt közbeszerzési eljárások rendszeres nyertese.

A főtevékenységként megjelölt körbe tartozik:

  • a pénzügyi tranzakciók feldolgozási és elszámolási tevékenysége, beleértve a hitelkártya-tranzakciókat;
  • a befektetési tanácsadás (személyes egyedi tanácsadás a pénz- és tőkepiaci befektetésekre a pénz- és tőkepiaci tevékenység keretében);
  • a jelzálog-tanácsadók és -ügynökök (brókerek) tevékenysége;
  • a díjazásért vagy szerződéses alapon folytatott őrzési, letétkezelői, megbízási tevékenység.

A mostani plakátkampány is Balásy cégeihez kötődik (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
A mostani plakátkampány is Balásy cégeihez kötődik (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A DBS Investment Kft. elnevezésű cégről egyelőre nem sokat lehet tudni, de az látszik, hogy július 19-én

3 millió forint törzstőkével alapították, és Balásy a többségi tulajdonos.

A cég székhelye nem meglepő módon ugyanaz, mint Balásy többi cégéé, így a kék óriásplakátokat is kihelyező New Land Media Kft.-é és a Lounge Design Kft.-é, melyek a NER-nek köszönhetően váltak a hazai tömegkommunikációs piac meghatározó, valamint a kormánypropaganda kizárólagos szereplőivé.

A kisebbségi tulajdonos, egyben a vállalkozás ügyvezetője Arató Péter Jenő, aki Balásyval több szálon is üzleti kapcsolatban áll.

2020 óta közös cégük van Dashboard Solutions Kft. néven, ez már alakulásakor, 2020-ban is 181 milliós forgalom mellett 112 millió forintos adózott eredményt produkált, majd 2021-ben 601 milliós nettó árbevétel mellett lett 346 millió az forint adózott nyeresége.

Emellett mindketten képviselői a Viharbükk Residence Zrt.-nek 2021 vége óta. Ennek tulajdonosa Balásy Lounge Homes Kft. nevű egyszemélyes kft.-je. A Viharbükk nem termelt bevételt sem 2020-ban, sem 2021-ben, de tulajdonában áll nagyjából 650 millió forintnyi ingatlan vagy ingatlanhoz tartozó vagyoni értékű jog, aminek forrása a tulajdonostól, azaz a Balásy-féle Lounge Homes Kft.-től kapott rövid lejáratú kölcsön.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!