2p

Nem tudni, miért nem zárult le az OTP román leánybankjának eladása, elképzelhető, hogy egy rivális pénzintézet akadályozza az ügyletet.

Az OTP a közelmúltban jelentette be, hogy kivonul a román piacról, helyi leánybankját, az OTP Bank Romaniát pedig eladná. Az akkori hírek szerint a Transilvania Bank, a Raiffeisen Bank, az Unicredit és az Exim Banca Românescă mutatott érdeklődést a leányvállalat megvételére, végül pedig a Transilvania Bank tett ajánlatot, a hírek szerint nagyjából 500 millió euró értékben.

Az ügylet azonban nem zárult le.

A Román Nemzeti Bank (BNR) meg nem nevezett képviselői szerint a tranzakció „nem zárult le még, s senki sem tudja, hogy miért.” Valószínűnek tűnik, hogy az adás-vétel ellen egy másik érdeklődő pénzintézet nyújtott be óvást, ám ezt mostanáig egyik lehetséges bank sem ismerte el.- a Maszol.ro portálról

"A Román Nemzeti Bank (BNR) meg nem nevezett képviselői szerint a tranzakció 'nem zárult le még, s senki sem tudja, hogy miért.' Valószínűnek tűnik, hogy az adás-vétel ellen egy másik érdeklődő pénzintézet nyújtott be óvást, ám ezt mostanáig egyik lehetséges bank sem ismerte el"

- írja a Maszol.ro, hozzátéve hogy mind az Exim, mind a Raiffeisen cáfolta, hogy ők állnának az ügylet megtorpedózása mögött. Szakemberek szerint elképzelhető, hogy a felvásárlás ellen valamelyik kisebbségi részvényes, vagy akár egy nagyobb ügyfél is kifogást emelhetett.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!