2018. október 2. 08:22
mfor.hu

A nagytőkés alighanem ellesz anélkül a 300 millió forint nélkül is.

Azon ritka alkalmak egyike fordult elő a minap, hogy Mészáros Lőrinc elindult egy közbeszerzésen, és nem nyert. A nagytőkés családi cége, a Mészáros és Mészáros is indult ugyanis a Magyarkeszi település ivóvízminőség-javító programjára kiírt tenderen, ám azt a zalakarosi székhelyű Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. nyerte, írja a napi.hu.

Magyarkeszi ivóvízminőség javító programjának a becsült ellenértéke 301 millió forint volt, ezt végül a Szabadics Zrt. 378 millió forinttal nyerte meg. Mészáros Lőrincnek ez az összeg bagatell. A felcsúti üzletember viszont nem egyedül esett el az összegtől, társa a pályázaton az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. volt. Szintén az ajánlattevők között volt a Colas Alterra Zrt. és a  Swietelsky Magyarország Kft. is.

A Szabadics Közmű egy másik vízminőség-javító tendert is bezsákolt, itt viszont már szívhatta volna a fogát Mészáros, ha ezen is elindult volna, itt ugyanis a becsült összeg 2 milliárd 44 millió forint volt, és a karosi cég végül 2 milliárd 965 millió forintos ajánlatával vitte el. Itt Szentlőrinc, Lakócsa, Potony, Szentborbás, Tótújfalu, Csokonyavisonta, Darány, Istvándi, Taszár és  Orci ivóvízminőségének a javítása a feladat.

Ajánlatot tett még az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. együtt a Betonútépítő Zrt.-vel, továbbá konzorciumban az A-Híd Zrt, a G-Híd Zrt valamint a Híd Zrt. Végül az ajánlattevők között volt a Strabag Építőipari Zrt. is.