<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A hazai piacon elsőként. Az aukción összesen 10,08 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be a tőkepiaci szereplők, amelyből a kibocsátó 5,02 milliárd forintot fogadott el.

A zöld jelzáloglevél-kibocsátás szempontjából fontos, hogy a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele a pénzügyi befektetők körében is kezd egyre hangsúlyosabbá válni.

„Meggyőződésünk, hogy a jelzáloghitelezés területén a korábbiaknál hatékonyabban lehet változást elérni és tevékenyen hozzájárulni a kedvezőtlen energiahatékonysági mutatókkal rendelkező hazai lakóingatlan-állomány megújulásában. A mai zöld jelzáloglevél kibocsátás az első lépés ezen cél felé, illeszkedve az OTP Csoport fenntarthatósági célkitűzéseihez - nyilatkozta a kibocsátást követően Becsei András az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója.

A befektetők igénye is növekszik az olyan eszközök iránt, amelyek zöld célokat finanszíroznak. Ezt a trendet erősíti a Magyar Nemzeti Bank 2021 augusztusában induló Zöld jelzáloglevél-vásárlási programja, amelynek kifejezett célja a hazai zöld jelzáloglevél-kibocsátás ösztönzése. Az OTP Jelzálogbank erre a piaci szemléletváltásra a forrásszerzési stratégiájának átalakításával, a jelzáloglevél-kibocsátási programjának kibővítésével készül. Kiemelt cél, hogy 2021-től a Társaság folyamatosan bocsásson ki zöld jelzálogleveleket.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.