Szárnyalt a Telekom csütörtökön


A BUX 1,67 százalékos emelkedéssel, 23 323,68 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Horváth István, a Raiffeisen Bank kötvénykereskedője az M1 aktuális csatornán elmondta, jó volt a forgalom a magyar tőzsdén. A BUX jól teljesített, bár nem napi csúcsán zárt, a kereskedés végén néhány részvénynél előkerültek a profitrealizáló eladók.

A nap nyertese a Magyar Telekom volt, az osztalékra tett javaslatról szóló hírek "vitték" a papírt. Az OTP emelkedéssel zárt, de a nap folyamán járt magasabban is, a Richter ugyanakkor napi csúcsán fejezte be a kereskedést - közölte a szakértő.  

Adatvédelmi előírások elsőkézből! Marketing, pénzügyek és HR szabályosan - Adatvédelem 2016 Konferencia a NAIH elnökhelyettesével! - 2016.03.03.

A Magyar Telekom 4,63 százalékos erősödés után 429 forinton zárt, a Richter árfolyama 2,25 százalékos emelkedés után 5082 forinton várja a folytatás, az OTP-részvények ára pedig 1,73 százalékkal 5941 forintra nőtt. Egyedüliként a Mol veszített: 0,04 százalékkal 13 880 forintra csökkent az árfolyam, ami lényegében stagnálással ér fel. 

A forint a főbb devizákkal szemben tovább gyengült, az esti órákban egy euróért 311,5 forintot kellett adni, egy amerikai dollár 282,5 forintot ért, egy svájci frank pedig 285,5 forintot. 

Az állampapírok másodpiacán a 3 hónapos kincstárjegyek hozama  csökkent 3 bázisponttal, a többi futamidőn 1-4 bázispontos emelkedések voltak. 

MTI/mfor.hu


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Rogánt levették az észak-amerikai lobbirólRogánt levették az észak-amerikai lobbiról

Ez ezentúl Szijjártó hatáskörébe tartozik majd.

.
hirdetés
elrejt
 
.