Ész megáll: 104 milliót megint rá kellett költeni a vizes vb-re felújított Hajósra


Talán nem puffogtatunk túlzó frázisokat, ha azt mondjuk, a világon igazi kuriózum a magyar rendezésű vizes világbajnokság. Az eseményre felújított egyik uszoda még 4 hónappal a rendezvény vége után is képes drágulni.

Amellett, hogy nemzetközi díjat is nyert a nyári vizes világbajnokság nyitó rendezvénye, határon belül sokkal inkább az elszálló költségek juthat elsők között az emberek eszébe. Igaz, a kijelentés helytállóságáról megoszlanak a vélemények, viszont ami biztos, hogy a közbeszerzési eljárások eredményeként megkötött szerződések ellenértéke sorozatosan emelkedett több tétel esetében is.

Most, 4 hónappal az esemény vége után is közzétettek egy újabb drágulást. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Hajós Alfréd Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda felújításának költsége 103,5 millió forinttal 2,9 milliárd forintra ugrott. A szerződésmódosítás leírása arra enged következtetni, hogy mindez összefüggésben áll a Hajós uszoda október végi beázásával. Az ugyanis a légtechnikai javítások miatt történt, ezt pedig "a fűtési rendszer indításakor jelentkező légtechnikai rendszer meghibásodása tette szükségessé" - tudtuk meg korábban a Nemzeti Sportközpontoktól.

Kapcsolódó anyag:
Beázott a milliárdokból felújított Hajós Alfréd uszoda

A most megjelent hirdetmény szerint a légkezelő berendezés cseréje a tető szerkezetében is változtatást igényel, az érintett tetőszakasz átépítése, illetve felújítása műszaki szempontból nem választható el a légkezelő berendezés cseréjétől, azt azzal egy időben szükséges elvégezni. Emiatt pedig változtatni is kellett egyes terveken.

"A Hajós Alfréd uszoda légkezelő berendezésének cseréjét a korábban tervezett típustól eltérő típusú berendezéssel, a felújítási munkálatok keretében megtörtént nyílászáró-csere és az épület, valamint a légkezelő műszaki állapota együttesen teszik soron kívül elvégzendő feladattá" - olvasható a hirdetményben.

Székely Sarolta
mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Béren kívüli juttatások: ki lesz az adócsökkentés nyertese?Béren kívüli juttatások: ki lesz az adócsökkentés nyertese?

Jövőre alacsonyabb lesz a béren kívüli juttatások, köztük a pénztári szolgáltatások adókulcsa is.

.
hirdetés
elrejt
 
.