<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Sokan kezdték újra életüket a nulláról és úgymond alja munkát vállalva Angliában. A többség a Brexit ellenére is maradni akar, vannak, akik a szigorítások előtti utolsó pillanatban mentek ki és már megtalálták a helyüket. Olvasói levél.

Aranyélet című rovatunkban a hét közepén videós darabokat közlünk, amiben a hét aktuális történéseiről kérdezzük az utca emberét. Csütörtök és vasárnap esténként olvasói levelek jönnek. Bármilyen hétköznapi tapasztalatáról írhat a közvetlen környezetéből, vagy kikapcsolódása idejéről. Jóról is, rosszról is, a lényeg, hogy röviden és szélsőségektől mentesen írja meg. 

Szerkesztőségünk a beérkezett olvasói levelek tartalmával nem feltétlenül ért egyet, azokat jogunkban áll megszerkeszteni, miközben a stílusuktól és a tartalmuktól függően nem vagyunk kötelesek minden beérkező levelet leközölni. Várjuk írásaikat az  e-mail-címre!

„Tisztelt szerkesztőség!

Egri születésű magyar polgár vagyok, pár nap múlva töltöm be a 44. évet. Hátrányos térségű Heves megyei faluban éltem 2017. április 23-ig. Ekkor jelentkeztem egy interneten lévő gyógymasszőri állásra Békés megyébe. Telefonban ígértek ekkor mindent. Erre teljesen más fogadott Füzesgyarmaton, a gyógycentrum még meg sem nyílt ekkor, csak rá két hónapra.

2017. április 24-én kerültem Füzesgyarmatra, majd június 12-èn írattak alá velem egy közmunkaszerződést az ottani önkormányzatban. Nem erre számítottam, közöltem is ott. 2018. június 30-ig szólt a szerződésem, három havonta megújítva. 

Június 19-én kerékpárúton elestem, karom eltört, műteni kellett. Úgy volt, hogy június 25-én egy mezőkövesdi hotel gyógyászatán kezdek mint gyógymasszőr, de ez 2018. októberre tolódott, ekkor kezdtem az új helyen. Minimálbérre igaz, de rendesen bejelentve ott.

A szobalányok is jól kereshetnek Angliában.  Fotó: PinterestA szobalányok is jól kereshetnek Angliában. Fotó: Pinterest

Párom szomolyai, 2018. július 1-től élettársak vagyunk. 2020. december 18-àn költöztünk ki Angliába, a párom lánya már itt él régebben. 

Én és a párom dolgozunk, én egy négy csillagos szállodában Southampton városban, mosogatok, de nettó havi 1300 fontot kapok a munkámért, ami kb. 570 ezer forint átszámítva. Napi kaját adnak, megbecsülnek, van korlátlan kávé és tea, ásványvíz. A szállás 5 percre és csak havi 190 font, ami a bruttóból van levonva. Az adó sem sok, jut és marad is. 

Angliában a krónikus betegek ingyen kapják a gyógyszereiket. A Pre/Settled (letelepedés előtti) státusz igényt mi is beadtuk 2021 tavaszán.

Szeretünk itt élni, még a Brexit ellenére is élhető az ország. Az rossz kicsit, hogy nem a szakmámban dolgozok, de az angolt tanulnom kell és 2020 decembere előtt sem én, sem a párom angolt nem tanultunk, nulláról kezdtük az angolt, de azért ma már többet tudunk, de nem perfekt.

Lett egy jobb életünk, amely keveseknek adatik meg.

Telefonszámom a szerkesztőségben.

Üdv:
KK”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.