<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjának keretében megvásárolta Abraham van Beijeren „Csendélet gyümölccsel, tenger gyümölcseivel és értékes edényekkel (1654)” című festményét - közölte a jegybank a honlapján.

Idén januárban zárult le az a folyamat, amelynek eredményeképpen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Értéktár programjának keretében megvásárolta Abraham van Beijeren „Csendélet gyümölccsel, tenger gyümölcseivel és értékes edényekkel (1654)” című festményét.

A holland aranykor egyik kiemelkedő festőjének alkotása a 20. század legjelentősebb magyar műgyűjtője, Nemes Marcell gyűjteményének darabja volt 1910-ig, amikor a gyűjtő eladta. A festmény a vásárlás eredményeképpen visszatért Magyarországra, jelenleg a Magyar Nemzeti Galériában látható.

Ismert, az MNB 2014 januárjában indította el műkincs-vásárlási Értéktár Programját, melynek célja többek között olyan kiemelkedő értékű műkincsek megszerzése a hazai múzeumok számára, amelyek hiánypótlóak és jelentős mértékben gyarapítják a közgyűjteményeinkben őrzött nemzeti és egyetemes kulturális örökséget.

Abraham van Beijeren képét – amelyet a látogatók korábban a Szépművészeti Múzeum nagy sikerű Rembrandt kiállításán láthattak – 380 ezer euróért (kb. 120 millió forintért) vásárolta meg a jegybank.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.