2012. február 3. 09:52

Az elmúlt napokban a frank az euró ellenében az 1,20-as szint közelébe erősödött, a svájci jegybank korábbi bejelentése szerint azonban ennél nem hagyják tovább erősödni az alpesi fizetőeszközt. Amennyiben esetleg gyengülne a frank, a forint pedig tartaná az euróval szembeni pozícióját, úgy a 230-as árfolyam is elérhető lenne, áll a Commerzbank napi piaci elemzésében.

EUR/HUF (290,00 – 293,50): Tegnap az eurozónás hírek mozgatták az EURUSD árfolyamát, ami pedig az EURHUF árfolyamára volt hatással, a klasszikus módon: amikor a dollár gyengült az euróval szemben, a forint erősödött, amikor erősödött a dollár, akkor pedig gyengült a forint. Bár tegnap reggel megint "benéztünk" 290 alá a piaci hangulat romlásával párhuzamosan egészen 293,49-ig gyengültünk. A gyengülésnek persze lehet egy sokkal prózaibb oka is: a kereskedők zsebre tették az elmúlt időszak forint erősödésének eredményét. A 289-es szintekről való visszagyengülést Angela Merkel nyilatkozata is segítette. Kína ugyanis együttműködést mutatna, hogy az EFSF mentőalapot (természetesen bizonyos feltételek mellett) anyagilag támogassa, de erre a német kancellár azt válaszolta, hogy Európának először saját erőből kell a saját portája előtt rendet rakni. Csakhogy ez a rendrakás már évek óta húzódik. Ma az amerikai adatok érkeztéig 292 körüli árfolyamokra számíthatunk 
EUR/USD (1,3080 – 1,3200): Ma az amerikai NFP és egyéb munkaerő piaci adatok napja van. Múlt héten az új munkanélküli segély kérelmek száma tizenkét ezres csökkenést mutatott, viszont az ADP adat, ami az NFP előfutárának tekinthető, rosszabb lett a vártnál. Az előbb említett adatok markánsabb hatással lehetnek az árfolyamokra, mivel a QE3 kérdése még mindig nem dőlt el. Az elmúlt időszak javuló makroadatai alapján nem lenne feltétlenül szükséges a "csomag". A QE3 ugyanakkor lökést adna a piacoknak, javulna a hangulat, gyengülne a dollár, növekedne a kockázatvállalási hajlandóság. Ha még a görög illetve a portugál ügy is rendeződne, akkor hosszú idő után nyugodtabb időszak következhetne, tartósan 1,30 feletti EUR/USD árfolyammal, 200-210 körüli USD/HUF kurzussal. 
CHF/HUF (240,50 – 243,50): A január utolsó hetében felgyorsult frank erősödés lendülete megtört az elmúlt napokban, sőt az 1,2031-es szintről egészen 1,2067-ig „gyengült” a frank. Az eurozónás problémákon túl a piaci várakozásoknak is szerepük  lehet a jelenlegi árfolyam kialakulásában. Lassan öt hónapja, hogy az SNB bejelentette az 1,20-as árfolyamkorlátot, és most úgy tűnik, hogy egyes piaci szereplők tesztelnék, hogy mennyire erős is ez a "korlát", mennyire elszánt a jegybank a gát védelme érdekében. Tegnap két hónapos csúcsára erősödött a CHFHUF árfolyama, kora reggel még a 240-es szint alá is benézett. Ha a forint tartani tudja a formáját, és a frank is tudna gyengülni az euroval szemben, akkor talán újra 230-as szinteket láthatunk.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.