<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A javuló nemzetközi hangulatban erősödött a forint és a BUX, esett a CDS-felár. Miután az euró-frank keresztárfolyam ragad az 1,22-es szintre, a forint erősödése tehát egy az egyben érvényesülhet a svájci frankkal szemben, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában.

EUR/HUF (285,50 – 288,50): A javuló nemzetközi hangulat hatására másfél százalékos napon belüli erősödést tudott felmutatni tegnap az euro/forint árfolyama, és szinte hajszálra ugyanennyit erősödött a zloty is az európai közös devizával szemben. A BUX-index szépen tudott korrigálni az elmúlt napok esései után, és a kötvénypiacon is nagyobb hozamesés volt tapasztalható. A hosszabb papírok hozamai 40 bázisponttal estek, sőt a magyar CDS-felár augusztus közepe óta nem javult ilyen nagy mértékben, 539-ról 503 bázispontra. Az EUR/HUF árfolyama 286-ig menetelt, majd innen pattant vissza 287 fölé. Ma reggel úgy tűnik, tartani tudja a forint a 290 alatti szinteket, halvány forinterősödéssel kezdődik a kereskedés, 287 alatti árfolyamokkal.

EUR/USD (1,3560 – 1,3660): A kevés jó hírt meg kell becsülni. A közelmúlt tömeges rossz hírei után végre optimizmus uralkodik a devizapiacokon. A görög törvényhozás elfogadta a villanyszámla alapon behajtandó ingatlanadót. Ez előfeltétele lehetett annak, hogy megkapják a hellének az októberre esedékes 8 milliárd dolláros részletet az EU-ECB-IMF hármastól. A trió szakemberei ma és holnap személyesen fognak vizsgálódni az országban. A nyilatkozatuk, véleményük komoly befolyással lehet a devizaárfolyamokra. Közben "jól" halad a ratifikációs sorozat, már 8 EMU tagnál elfogadták az EFSF alap bővítését, ma Finnországon, holnap pedig Németországon lesz a sor. Úgy tűnik, a germánok elfogadják majd az alap bővítését, ami által valószínűleg rontani fogják a hitelminősítők a besorolásukat, cserébe viszont a teljes eurozóna adóssághelyzete és megítélése javulhat, ami a könnyebb kilábaláson keresztül pozitív visszacsatolás Európa legnagyobb gazdasága számára is.

CHF/HUF (233,50 – 236,50): A forint erősödése a CHF/HUF keresztárfolyamban is meglátszik. Az EUR/CHF kurzusát mintha odaragasztották volna a mérce 1,22-es értékéhez. A forint erősödése tehát egy az egyben érvényesülhet a svájci frankkal szemben, a bankközi piacon 234-235 között kereskednek a devizapárral.
 
mfor.hu 
 
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.