2011. szeptember 28. 07:49

A javuló nemzetközi hangulatban erősödött a forint és a BUX, esett a CDS-felár. Miután az euró-frank keresztárfolyam ragad az 1,22-es szintre, a forint erősödése tehát egy az egyben érvényesülhet a svájci frankkal szemben, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában.

EUR/HUF (285,50 – 288,50): A javuló nemzetközi hangulat hatására másfél százalékos napon belüli erősödést tudott felmutatni tegnap az euro/forint árfolyama, és szinte hajszálra ugyanennyit erősödött a zloty is az európai közös devizával szemben. A BUX-index szépen tudott korrigálni az elmúlt napok esései után, és a kötvénypiacon is nagyobb hozamesés volt tapasztalható. A hosszabb papírok hozamai 40 bázisponttal estek, sőt a magyar CDS-felár augusztus közepe óta nem javult ilyen nagy mértékben, 539-ról 503 bázispontra. Az EUR/HUF árfolyama 286-ig menetelt, majd innen pattant vissza 287 fölé. Ma reggel úgy tűnik, tartani tudja a forint a 290 alatti szinteket, halvány forinterősödéssel kezdődik a kereskedés, 287 alatti árfolyamokkal.

EUR/USD (1,3560 – 1,3660): A kevés jó hírt meg kell becsülni. A közelmúlt tömeges rossz hírei után végre optimizmus uralkodik a devizapiacokon. A görög törvényhozás elfogadta a villanyszámla alapon behajtandó ingatlanadót. Ez előfeltétele lehetett annak, hogy megkapják a hellének az októberre esedékes 8 milliárd dolláros részletet az EU-ECB-IMF hármastól. A trió szakemberei ma és holnap személyesen fognak vizsgálódni az országban. A nyilatkozatuk, véleményük komoly befolyással lehet a devizaárfolyamokra. Közben "jól" halad a ratifikációs sorozat, már 8 EMU tagnál elfogadták az EFSF alap bővítését, ma Finnországon, holnap pedig Németországon lesz a sor. Úgy tűnik, a germánok elfogadják majd az alap bővítését, ami által valószínűleg rontani fogják a hitelminősítők a besorolásukat, cserébe viszont a teljes eurozóna adóssághelyzete és megítélése javulhat, ami a könnyebb kilábaláson keresztül pozitív visszacsatolás Európa legnagyobb gazdasága számára is.

CHF/HUF (233,50 – 236,50): A forint erősödése a CHF/HUF keresztárfolyamban is meglátszik. Az EUR/CHF kurzusát mintha odaragasztották volna a mérce 1,22-es értékéhez. A forint erősödése tehát egy az egyben érvényesülhet a svájci frankkal szemben, a bankközi piacon 234-235 között kereskednek a devizapárral.
 
mfor.hu 
 
 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.