2011. szeptember 9. 09:04

A csütörtöki EKB ülés, melyen változatlan maradt a kamat, illetve Triche és Bernanke beszéde gyengítette az eurót és erősítette a dollárt, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában. A pesszimista hangulat a forintra is hatott, csütörtökön és péntek délelőtt is gyengült.

EUR/HUF (276,70 – 279,50): Minimális határok között mozog az utóbbi napokban az EUR/HUF árfolyama, 275-278 közötti sávba szűkült be a kereskedés. Régiós összehasonlításban felemás teljesítményt nyújt a forint, augusztus közepe óta a cseh koronához, illetve a román lejhez képest 3,5-4 százalékot gyengült a forint, a PLN/HUF árfolyam viszont ellenkezően alakul, itt a forint az elmúlt három hétben erősödött a zlotyval szemben. A zloty gyengülését a növekedési kilátások romlásának bejelentése okozta, illetve ezzel összefüggésben felmerült költségvetési konszolidáció lehetséges elhúzódása. A globális hangulat ma sem túl derűs így minden adott egy újabb forintgyengülős naphoz.

EUR/USD (1,4030 – 1,4120):
Az ECB most sem nyúlt a kamathoz, maradt 1,5% a ráta. A sajtótájékoztatón a növekedési kilátások romlásáról, és az inflációs nyomás elmúltáról beszélt az ECB elnöke. A kamat egy ideig ezen a szinten marad, csökkentésre csak egy újabb nagyobb recesszió esetén szánná el magát az ECB. Az euró az indoklás ismertetése alatt ismét nyomás alá került, egészen 1,3950-ig gyengült. Az esti Bernanke beszéd sem tett jót az európai devizának, Amerika problémái a dollárt erősítették tovább, annak „safe haven” szerepe miatt, így és ma reggelre már az 1,3850-es szinttel kacérkodik az árfolyam.

CHF/HUF (227,50 – 229,50): Az árfolyam minimum rögzítése óta meglehetősen kiszámítható a devizapár mozgása. Az akár két számjegyű napi volatilitás a múlté, remélhetőleg ez így is marad egy darabig.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.