2011. szeptember 9. 09:04

A csütörtöki EKB ülés, melyen változatlan maradt a kamat, illetve Triche és Bernanke beszéde gyengítette az eurót és erősítette a dollárt, áll a Commerzbank napi devizapiaci kommentárjában. A pesszimista hangulat a forintra is hatott, csütörtökön és péntek délelőtt is gyengült.

EUR/HUF (276,70 – 279,50): Minimális határok között mozog az utóbbi napokban az EUR/HUF árfolyama, 275-278 közötti sávba szűkült be a kereskedés. Régiós összehasonlításban felemás teljesítményt nyújt a forint, augusztus közepe óta a cseh koronához, illetve a román lejhez képest 3,5-4 százalékot gyengült a forint, a PLN/HUF árfolyam viszont ellenkezően alakul, itt a forint az elmúlt három hétben erősödött a zlotyval szemben. A zloty gyengülését a növekedési kilátások romlásának bejelentése okozta, illetve ezzel összefüggésben felmerült költségvetési konszolidáció lehetséges elhúzódása. A globális hangulat ma sem túl derűs így minden adott egy újabb forintgyengülős naphoz.

EUR/USD (1,4030 – 1,4120):
Az ECB most sem nyúlt a kamathoz, maradt 1,5% a ráta. A sajtótájékoztatón a növekedési kilátások romlásáról, és az inflációs nyomás elmúltáról beszélt az ECB elnöke. A kamat egy ideig ezen a szinten marad, csökkentésre csak egy újabb nagyobb recesszió esetén szánná el magát az ECB. Az euró az indoklás ismertetése alatt ismét nyomás alá került, egészen 1,3950-ig gyengült. Az esti Bernanke beszéd sem tett jót az európai devizának, Amerika problémái a dollárt erősítették tovább, annak „safe haven” szerepe miatt, így és ma reggelre már az 1,3850-es szinttel kacérkodik az árfolyam.

CHF/HUF (227,50 – 229,50): Az árfolyam minimum rögzítése óta meglehetősen kiszámítható a devizapár mozgása. Az akár két számjegyű napi volatilitás a múlté, remélhetőleg ez így is marad egy darabig.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.