2p

A Goldman Sachs Group Inc. a vártnál jobb negyedik negyedéves nyereségről számolt be csütörtökön, de csökkentette prémium alapját.

A Goldman Sachs Group Inc. a vártnál jobb negyedik negyedéves nyereségről számolt be csütörtökön, de csökkentette prémium alapját.

A pénzintézet negyedik negyedévi adózott eredménye 4,95 milliárd dollár lett, részvényenként 8,20 dollár, szemben a tavalyi azonos időszakban elért 2,12 milliárd, részvényenként 4,97 dollárral.


A Goldman Sachs a közvélemény nyomására nem tett hozzá negyedik negyedéves eredménye után éves prémium alapjához, hanem 500 millió dollárt jótékonysági célokra fordított, így alkalmazottainak javadalmazására 16,2 milliárd dollár, a harmadik negyedév végén meglévő 16,7 milliárd dollárnál kevesebb áll rendelkezésre.

A pénzintézet 32 500 alkalmazottjával számolva ez átlagosan 498 ezer dollár. A Goldman Sachs alkalmazottai még ezzel is a legjobban fizetetteknek számítanak a szakmában. A Goldman Sachs 2009-ben nyereségének 36 százalékát fizette ki alkalmazottainak, ami alacsony aránynak számít. A kevésbé nyereséges Morgan Stanley pénzintézetnél ez az arány 62 százalék. A Goldman Sachs a legmagasabb összeget 2007-ben fizette ki alkalmazottainak, 20,2 milliárd dollárt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!