<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Kedd este a BÉT honlapján közzétett negyedéves jelentés szerint jelentős mértékben nőtt az E-Star (volt RFV) bevétele és eredménye az idei év első három hónapjában. Ugyanakkor a beszámoló kiemel, hogy a május közepén bejelentett lengyel akvizíció, az EETEK első negyedéves gazdálkodási adatait is tartalmazzák az eredmény és mérlegszámok.

Az E-Star az első negyedévben 6,29 milliárd forint árbevétel mellett 2,03 milliárd forint adózott nyereséget ért el. Az EETEK-kel együtt (lásd: E-Star: Amikor a kishal eszi meg a nagyot) 2011 első negyedéve során az árbevétel 414%-kal, az adózás és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 91%-kal, az adózott eredmény pedig 760%-kal növekedett az előző évhez képest. A társaság saját tőkéje is jelentősen emelkedett: 2010. év végéhez képest 74%-kal - 6953 millió forintra – növekedett (a keddi tőzsdei záróárak ezt jelenleg 25,6 milliárdra értékelik). Ezzel a társaság saját tőke mutatója a hosszú távú forrásokhoz (saját tőke és hitel) viszonyítva 30,3% lett.

mfor.hu szerk: Az előző, illetve az egy évvel ezelőtti negyedéves eredményszámokkal való reálisabb összehasonlíthatóság érdekében nem lett volna rossz egy EETEK számait nem tartalmazó eredmény és mérleg sem, de ilyet a mostani beszámoló nem tartalmaz.

A beszámoló szerint a romániai projektek eredménytermelő képessége a társaság üzleti terveitől kis mértékben elmaradt. Ennek hatása 50 millió forint EBITDA szinten. Ez részben abból adódik, hogy az eredeti megállapodásban szereplő fogyasztószámnál alacsonyabbal (12 ezer helyett 8 ezerrel) vették át a távfűtési rendszereket Marosvásárhelyen.

mfor.hu