<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem változtatott termelési kvótáján az OPEC. Ez nagy meglepetés, miután számos elemző, de az olajkartell több tagországának a képviselője is azt mondta korábban, hogy a szervezet napi termelésének a növeléséről döntenek a szerdán tartott bécsi miniszteri értekezleten.

Az OPEC két és fél éve tartja a most megerősített napi 24,8 millió hordó hivatalos olajtermelési szintet. A tényleges termelés azonban ennél jóval nagyobb, becslések szerint napi 26,2 millió hordó.

Bécsi ülésén az OPEC arról is döntött, hogy decemberben újra összeülnek az olajügyi miniszterek, ugyancsak az osztrák fővárosban.

Az OPEC soros iráni elnöke azt mondta, hogy a szerdai megbeszélésen a termelés növeléséről is szó volt. Ezt elsősorban Szaúd-Arábia szorgalmazta. A termelés emelése ellen foglalt állást ugyanakkor Irán, Venezuela és Algéria. A soros elnök ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy miután nem született konszenzus a kérdésben, végül is a termelés szinten tartásában egyeztek meg a tagországok.

Az OPEC döntés hatására emelkedni kezdet a nyersolaj ára. Az előzőleg mínuszban álló Brent olajfajta hordónkénti ára 1,32 dollár emelkedéssel 118,10 dolláron állt 15.45-kor.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.