2009. szeptember 25. 16:15

Megnyílt a 15. Budapesti Lakásvásár pénteken Budapesten, ezúttal 145 cég mutatkozik be, míg legutóbb, a tavaszi rendezvényen még 140 kiállító volt.

A lakáspiacon lendíthet az, hogy októbertől újra indul a forint hitelekhez adott állami támogatás, januártól pedig csökken a használt lakások illetéke - mondta megnyitójában Borsi László, a Lakásvásár Média Csoport elnöke. A mostani vásár újdonsága az energiahatékony építészeti megoldásokat bemutató Zöld Sziget, amelyen a Passzívház Szövetség és készházépítőket tömörítő MAKÉSZ van jelen - ismertette Borsi István, a Lakásvásár ügyvezetője a megnyitón.

A vasárnap estig nyitva tartó kiállítás megnyitóját követően ingatlanos szakemberek vitatkoztak a piaci helyzetről. Israel Benyakar, a GB Europe ügyvezetője és egyik tulajdonosa azt mondta: az Egyesült Államokra kell figyelni, a válságból való kilábalás onnan indul. Hozzátette, hogy az idén júliusig nem lehetett panasz a magyar piacra, és jövőre is jobb lesz, mint jelenleg. A kínálat ugyanis csökkenni fog, és újraindul az építés.

Az amerikai helyzetről Belton E. Jennings a nemzeti ingatlanszövetség, a NAR főtitkára számolt be. Véleménye szerint a kilábalás elkezdődött, rövidül az értékesítési idő, és valamivel könnyebben lehet hitelhez jutni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.