TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az eredmények még nem igazolják, ám a részvényárak már a gazdasági fordulatot jelzik. Persze sok még a kérdőjel, de a befektetők ismét elindultak a részvénypiacra.

Jelenleg a piac azt feltételezi, hogy a profitok alját láttuk, és a részvények emelkednek. Az USA értékeltsége ugyanis nem olcsó, P/BV 1,8 szemben a feltörekvő országok 1,3-as értékével, a P/E-ben hasonló eltérést találunk. Jogosan merül fel a kérdés: Mi ez a rally most?

Egy tökéletes összeesküvés a macik ellen:
- Eltörlik a marked-to-market szabályozás egy részét;
- Iszonyatos mértékű fiskális és monetáris stimulust öntenek a piacra;
- Korlátozzák a shortolást... és még lehetne folytatni.

A hírek is egyre pozitívabbak mostanában:
- Kínában a beszerzési menedzserindex 50 fölé ment ismét,
- az eddig vállalati jelentések átlaga inkább pozitívabb, főleg a mai WMT és WFC bejelentéssel;
- Japánban a gépipari megrendelések megugrottak, váratlanul – persze volt honnan, vagy 30 éves mélypontról... és ezt is még lehetne folytatni.

A bankok NY-EU-ban alig adnak valamit már a betétekre, a kamatok 1 százalék körüliek. Ezt látva és a piacok eddigi 20-30 százalékos menetelését sok ember elgondolkozik (akinek van mit befektetnie): nem kéne-e másba is fektetni? És épp ezt akarják a jegybankok, ez a kamatvágás egyik lényege, mely mint tudjuk 6 hónapos késéssel működik, azaz nagyjából most kezd el igazán.

Ez eddig gyönyörű, de a lényegi kérdés, melyre mindenki keresi a választ: ÉRDEMES-e még egy részvény LONG-ba beülni?

Nagyon elképzelhető, hogy a következőkben további pozitívabb gazdasági hírek jönnek még. Ez társítva azzal, hogy sokan lemaradtak (ismét) a nagy pattincsról, egy szolid támaszt adhat a piacba – lemmingrally. Azaz a korrekciókat meg fogják venni.

Vannak persze rossz hírek, de a munkanélküliség például nem "leading" indikátor, és bár az még menetel majd szép lassan, ahogy a vállalati elbocsájtásokat végrehajtják, a mostani "miniciklus" még szolgálhat részvénynyereséggel. Rövidtávon mindazonáltal túlvett egy kicsit a piac, ami az emelkedés dinamikáját illeti. Egy kisebb korrekció nagyon jót tenne, biztosabb lehetne a vételek időzítése.

Target: DAX 4800/5000; Nikkei: 10000 és S&P 900/925; OTP 2800/3000 HUF 280/285.

Mindebbe persze valami váratlan hír belecsaphat, de ha nem lesz semmi gubanc, akkor ezeket elérhetjük a következő hetekben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.