<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Kínában az állam, a tulajdonában lévő bankokon keresztül részvényeket kezdett vásárolni kedden, hogy elejét vegye az újabb zuhanásnak.

Hétfőn egy rossz kínai makrogazdasági adat eladási hullámot indított el, akkor a sanghaji és a sencseni tőzsdék irányadó mutatói 7 százalékos limittel zuhantak, emiatt a kereskedés egész napra felfüggesztették.

A Bloomberg jelentése szerint hétfőn a kínai részvények piaci tőkeértéke 590 milliárd dollárral csökkent.

A Reuters azt jelentette, hogy kedden két százalékos mínuszban indítottak a kínai tőzsdemutatók, de részben az állami bankok 20 milliárd dollár összegű részvényvásárlásaira a tőzsdeindexek napközben már a pozitív tartományba kerültek. A beavatkozás hatására a sanghaji és a sencseni tőzsde vezető részvényeinek mozgását összegző CSI300 index 0,3 százalékos erősödéssel fejezte be a keddi kereskedést.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.