2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A vártnak megfelelően gyengüléssel nyitott a BUX index hétfő reggel, azonban a kezdeti 2 százalék feletti mínuszból hamar visszajött a piac. Rövid ideig majdnem pluszos volt a mutató, majd újra egy picit visszaesett, így délelőtt bő egy százalékos mínuszt mutatott.

19 473 ponton állt a hétfői kereskedés első felében a BUX index, ez 1,32 százalékkal volt alacsonyabb a pénteki záróértéknél. Az Egyesült Államok pénteki leminősítése után várható volt, hogy a negatív oldalon nyitjuk majd a hetet, azonban az Ázsiában tapasztalt pánikhoz képest Európa eddig olcsón megúszta. A BÉT-en a forgalom átlagon felüli volt a nyitás után, az első órákban már több mint 10 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között.

A vezető részvények többsége gyengüléssel kezdett a hétvége után, csak az Egis tudott javítani. Az OTP délelőtt 4620 forintot ért, ami 1,49 százalékkal volt alacsonyabb a pénteki záróértéknél. A bankpapírok komoly kilengéseket produkált az első órákban, hiszen reggel a mélypont még 4520 forintnál volt, majd onnan 4775 forintig emelkedett vissza az árfolyam, hogy aztán ismét lefelé forduljon. A Mol a nap elején 0,82 százalékkal lett olcsóbb, 18 150 forintba került, míg a Magyar Telekom 518 forintos árfolyama 1,52 százalékkal volt alacsonyabb a péntekinél.

Felemás kezdést mutattak a gyógyszergyártók a piacon: a Richter 35 500 forintig esett vissza, ami 1,63 százalékos mínuszt jelentett, míg a szektortárs Egis a holnap délután megjelenő eredmények előtt 17 760 forintba került, ami 0,91 százalékos emelkedésnek felelt meg péntekhez képest.

Egyelőre a devizapiacon is csak átmenetileg nyugodtak meg a befektetők a reggeli újabb frankcsúcs után. Délelőtt az euró 274,70-nél állt, ami 0,7 százalékkal volt magasabb, mint a hétvége előtt. A dollárral szemben 192,12-ig gyengült a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 252,75 forintba került, ami 1,7 százalékkal volt magasabb a pénteki jegyzésnél.  

A vezető európai részvénypiacok sem tudtak tartósan pluszban maradni, délelőttre újra lejtőre kerültek. A londoni FTSE 1,05 százalékkal állt pénteki záróértéke alatt, míg a frankfurti DAX 1,89 százalékos mínuszba esett vissza. Régiónkban a varsói WIG 20 0,82 százalékkal állt pénteki értéke alatt a nap első felében.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!