Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Érdekes írás jött le ma a Bloombergen, mely azzal foglalkozik, hogy a csődbe ment adósokat egyes esetekben a bankok nem tudják kirakni az ingatlanjaikból. Miért is?

Sokan nem tudják 100%-ban finanszírozni ingatlanjaikat, ezért hitelt vesznek fel. Ugye ismerős.
Sokan közülük túl nagy falatot vállaltak be, és az emelkedő kamatköltségek mellett már nem bírják finanszírozni ingatlanjaikat. Késedelembe esnek, a bank felkínálja a hitel átstrukturálását (futamidő meghosszabbítás, kamatkiadás módosítása etc). Sok esetben ez sem segít, ekkor jön a kilakoltatás, és az elárverezés. Itt kezdődik napjaink komikus bonyodalma.

A bankok, hajtva a telhetetlen profitéhségtől úgy csináltak helyet az újabb hitelnek (hogy ne kelljen a saját tőkéjüket is megemelni), hogy azt a mérlegből különféle SPV (Special Purpose Vehicle)-en keresztül eladták a piacon másnak struktúrált termékként. (Ez is ismerős, ugye? ).

A késedelemben levők joggal követelhetik a banktől: mutassa meg nekik, hogy tényleg van jelzáloga bejegyezve etc., de a bank meg persze kiszórta egy részüket az SPV-en keresztül, így csak igen bonyolult és hosszú (= drága, örülnek az ügyvédek) eljárás révén tudja bebizonyítani igazát. Hát itt vagyunk. Nem hogy nem fizetnek a mókuskák, de még a bank tehetetlen is sok esetben, és nem tudja kirakni őket csak idők múlva, nézve az ingatlanárak további lemorzsolódását..... . Ez kicsit a "Blöff" c. filmbeni jelenetre emlékeztet amikor a 3 jómadár 3 riasztófegyverrel kíván ráijeszteni golyófogú Tonyra, aki meg előveszi a "Desert Eagle 0.5"-ös játékszerét és a film egyik legjobb monológját ereszti ki.... . Érdemes megnézni!

Hát így állunk.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.