2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A forint kissé gyengült, míg a vezető részvények többsége emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 119,29 pontos, 0,43 százalékos emelkedéssel, 27 790,97 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta: a BUX-index nyári kereskedési üzemmódban, alacsony forgalom mellett a nyugat-európai tőzsdékhez képest kifejezetten jól teljesített, a Richter kivételével az összes vezető részvény árfolyama emelkedett. Hozzátette: csendes kereskedés mellett stabil, jó teljesítményt mutatott a Budapesti Értéktőzsde.

Kiemelte, hogy a globális gazdaságot jellemző alacsony kamatkörnyezet a fejlődő piacok számára pozitívum, az orosz helyzetet javítja az olajár emelkedése, ezek a tényezők együttesen az orosz piacot is támogatták. A forint árfolyama az euróval szemben minimálisan gyengült, a nyugat-európai tőzsdék mozgásával összhangban alakult, a forintspecifikus hírek nem mozgatták a piacot - mondta Pleschinger Gyula.

A Mol 200 forinttal, 1,16 százalékkal 17 380 forintra erősödött, 999,4 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 18 forinttal, 0,25 százalékkal 7191 forintra nőtt, forgalmuk 4,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,92 százalékkal 440 forintra emelkedett, forgalma 126,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,34 százalékkal 5581 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Gyengült szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Az eurót este fél nyolckor 311,15 forinton jegyezték a kora reggeli, az előző estivel közel megegyező 309,93 forint után. A dollár jegyzése 276,16 forintra emelkedett estére a reggeli 275,05 forintról, a svájci franké pedig 286,70 forintra 286,56 forintról.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!