TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2009. július 26. 18:21

Az épületek energetikai jellemzőinek javítását szolgáló pályázatok kiírásaiban már feltételként kell szerepeltetni az energetikai tanúsítvány meglétét, de az idén ez még nem lesz követelmény - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat.

A határozat szerint az épület-felújítási - különösen a panel- és lakás felújítási - pályázatok támogatási feltételei között kell szerepeltetni az energetikai tanúsítvány meglétét. A pályázatban szereplő munkák végén javulnia kell a lakás energetikai minőségi osztályának. Például ha a felújítás előtt C energetikai osztályt állapított meg a lakásra a tanúsítvány, akkor a felújítás után B vagy A osztályúnak kell lennie.


A határozat azzal zárul, hogy az idei pályázati kiírásban még nem kell szerepeltetni ezeket a követelményeket. Miután az idei pályázat az ősszel zárul, a kivitelezés jövőre marad. Ha a 2010-es pályázatot is csak nyáron írják ki, akkor a 2011-ben magvalósuló felújításoknál lesz követelmény a lakások energetikai osztályának a javítása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.