Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az USA-ban ma ünnep miatt zárva tartanak a piacok, így az európai hírek mozgatják a devizapiacokat. Vasárnap este a Merkel-Sarkozy találkozó után olyan ígéretek hangzottak el, hogy feltőkésítik az európai bankokat, ami jótékonyan hatott az euró árfolyamára, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. Ez, illetve a lengyel választási eredmények pedig a forintot is erősítették.

EUR/HUF (293,00 – 296,00): Pénteken felröppent a hír, hogy még aznap érkezni fog a magyar állampapírok besorolásrontása, vagy leminősítése, de a pletyka nem bizonyult valósnak, így 296 után 298,50-ig gyengült a forint, de a nap végére újra 296 alá korrigált az EUR/HUF árfolyama. Jó hír a régióban, hogy a lengyel választást jó eredménnyel zárták az eddigi kormánypártok, ezért nem lesz szükség időigényes hatalomátvételre; így nem csoda, hogy a zloty jól szerepel, felülteljesítve a térségbeli többi devizát. A francia elnök és a német kancellár tegnapi találkozójának pozitív fogadtatása volt, sok konkrétum ugyan nem hangzott el, csak tervek, de a felek egyetértése mindenképpen bizalomépítő. Mindezek mellé kiugróan szépre sikeredtek az augusztusi német külkereskedelmi számok. A legfontosabb kereskedőpartnerünk exportja 1,1 százalék helyett 3,5 százalékkal növekedett, sőt az előző havi értékeket is felfelé korrigálták. A germán import augusztusban stagnált ugyan, de a júliusi számokat 0,8 százalékkal felfelé korrigálták, ami összességében annyit jelent, hogy Németország növekedése a várakozásokhoz képest remélhetőleg kevésbé fog lassulni. A fenti két hír arra volt elegendő, hogy a pénteki 298-as kurzusok helyett 295-re erősödjünk. Ma nem számítunk izgalmas kereskedési napra, mivel a mai ünnepnap az USA-ban, Kanadában és Japánban is.

EUR/USD (1,3430 – 1,3530): A Merkel-Sarkozy találkozón sikerült olyan megállapodásra jutni a feleknek, ami képes valamelyest megnyugtatni a kereskedőket. A közös sajtótájékoztatón a felek leszögezték: közös, összehangolt program keretében feltőkésítik az európai bankokat, aminek határideje három hét, így a kész akcióterv meglesz, mire elkezdődik a november elejei, Cannes-ban tartandó G20-as csúcstalálkozó. Az eurozóna adósságválságát, illetve a görög válságmenedzselést is érintették a berlini találkozón, és a beszámoló szerint október végére lesz egy olyan csomag, ami tartós megoldást fog jelenteni az eladósodott országoknak. Jó hangulatot teremtett az eltökéltséget sugalló Merkel-Sarkozy találkozó, a hajnali 1,3350-es EUR/USD árfolyam ma reggelre már nincs messze a 1,35-ös szinttől, az USD/HUF árfolyam pedig 219 alatti értékeket mutat.

CHF/HUF (236,00 – 239,00): Tartja magát az 1,24-es EUR/CHF árfolyam, és eközben az EUR/HUF 295 közelébe erősödött, így a CHF/HUF keresztárfolyam 238 alá tudott csökkenni.
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.