2011. október 10. 08:04

Az USA-ban ma ünnep miatt zárva tartanak a piacok, így az európai hírek mozgatják a devizapiacokat. Vasárnap este a Merkel-Sarkozy találkozó után olyan ígéretek hangzottak el, hogy feltőkésítik az európai bankokat, ami jótékonyan hatott az euró árfolyamára, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. Ez, illetve a lengyel választási eredmények pedig a forintot is erősítették.

EUR/HUF (293,00 – 296,00): Pénteken felröppent a hír, hogy még aznap érkezni fog a magyar állampapírok besorolásrontása, vagy leminősítése, de a pletyka nem bizonyult valósnak, így 296 után 298,50-ig gyengült a forint, de a nap végére újra 296 alá korrigált az EUR/HUF árfolyama. Jó hír a régióban, hogy a lengyel választást jó eredménnyel zárták az eddigi kormánypártok, ezért nem lesz szükség időigényes hatalomátvételre; így nem csoda, hogy a zloty jól szerepel, felülteljesítve a térségbeli többi devizát. A francia elnök és a német kancellár tegnapi találkozójának pozitív fogadtatása volt, sok konkrétum ugyan nem hangzott el, csak tervek, de a felek egyetértése mindenképpen bizalomépítő. Mindezek mellé kiugróan szépre sikeredtek az augusztusi német külkereskedelmi számok. A legfontosabb kereskedőpartnerünk exportja 1,1 százalék helyett 3,5 százalékkal növekedett, sőt az előző havi értékeket is felfelé korrigálták. A germán import augusztusban stagnált ugyan, de a júliusi számokat 0,8 százalékkal felfelé korrigálták, ami összességében annyit jelent, hogy Németország növekedése a várakozásokhoz képest remélhetőleg kevésbé fog lassulni. A fenti két hír arra volt elegendő, hogy a pénteki 298-as kurzusok helyett 295-re erősödjünk. Ma nem számítunk izgalmas kereskedési napra, mivel a mai ünnepnap az USA-ban, Kanadában és Japánban is.

EUR/USD (1,3430 – 1,3530): A Merkel-Sarkozy találkozón sikerült olyan megállapodásra jutni a feleknek, ami képes valamelyest megnyugtatni a kereskedőket. A közös sajtótájékoztatón a felek leszögezték: közös, összehangolt program keretében feltőkésítik az európai bankokat, aminek határideje három hét, így a kész akcióterv meglesz, mire elkezdődik a november elejei, Cannes-ban tartandó G20-as csúcstalálkozó. Az eurozóna adósságválságát, illetve a görög válságmenedzselést is érintették a berlini találkozón, és a beszámoló szerint október végére lesz egy olyan csomag, ami tartós megoldást fog jelenteni az eladósodott országoknak. Jó hangulatot teremtett az eltökéltséget sugalló Merkel-Sarkozy találkozó, a hajnali 1,3350-es EUR/USD árfolyam ma reggelre már nincs messze a 1,35-ös szinttől, az USD/HUF árfolyam pedig 219 alatti értékeket mutat.

CHF/HUF (236,00 – 239,00): Tartja magát az 1,24-es EUR/CHF árfolyam, és eközben az EUR/HUF 295 közelébe erősödött, így a CHF/HUF keresztárfolyam 238 alá tudott csökkenni.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.