<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az USA-ban ma ünnep miatt zárva tartanak a piacok, így az európai hírek mozgatják a devizapiacokat. Vasárnap este a Merkel-Sarkozy találkozó után olyan ígéretek hangzottak el, hogy feltőkésítik az európai bankokat, ami jótékonyan hatott az euró árfolyamára, áll a Commerzbank napi piaci kommentárjában. Ez, illetve a lengyel választási eredmények pedig a forintot is erősítették.

EUR/HUF (293,00 – 296,00): Pénteken felröppent a hír, hogy még aznap érkezni fog a magyar állampapírok besorolásrontása, vagy leminősítése, de a pletyka nem bizonyult valósnak, így 296 után 298,50-ig gyengült a forint, de a nap végére újra 296 alá korrigált az EUR/HUF árfolyama. Jó hír a régióban, hogy a lengyel választást jó eredménnyel zárták az eddigi kormánypártok, ezért nem lesz szükség időigényes hatalomátvételre; így nem csoda, hogy a zloty jól szerepel, felülteljesítve a térségbeli többi devizát. A francia elnök és a német kancellár tegnapi találkozójának pozitív fogadtatása volt, sok konkrétum ugyan nem hangzott el, csak tervek, de a felek egyetértése mindenképpen bizalomépítő. Mindezek mellé kiugróan szépre sikeredtek az augusztusi német külkereskedelmi számok. A legfontosabb kereskedőpartnerünk exportja 1,1 százalék helyett 3,5 százalékkal növekedett, sőt az előző havi értékeket is felfelé korrigálták. A germán import augusztusban stagnált ugyan, de a júliusi számokat 0,8 százalékkal felfelé korrigálták, ami összességében annyit jelent, hogy Németország növekedése a várakozásokhoz képest remélhetőleg kevésbé fog lassulni. A fenti két hír arra volt elegendő, hogy a pénteki 298-as kurzusok helyett 295-re erősödjünk. Ma nem számítunk izgalmas kereskedési napra, mivel a mai ünnepnap az USA-ban, Kanadában és Japánban is.

EUR/USD (1,3430 – 1,3530): A Merkel-Sarkozy találkozón sikerült olyan megállapodásra jutni a feleknek, ami képes valamelyest megnyugtatni a kereskedőket. A közös sajtótájékoztatón a felek leszögezték: közös, összehangolt program keretében feltőkésítik az európai bankokat, aminek határideje három hét, így a kész akcióterv meglesz, mire elkezdődik a november elejei, Cannes-ban tartandó G20-as csúcstalálkozó. Az eurozóna adósságválságát, illetve a görög válságmenedzselést is érintették a berlini találkozón, és a beszámoló szerint október végére lesz egy olyan csomag, ami tartós megoldást fog jelenteni az eladósodott országoknak. Jó hangulatot teremtett az eltökéltséget sugalló Merkel-Sarkozy találkozó, a hajnali 1,3350-es EUR/USD árfolyam ma reggelre már nincs messze a 1,35-ös szinttől, az USD/HUF árfolyam pedig 219 alatti értékeket mutat.

CHF/HUF (236,00 – 239,00): Tartja magát az 1,24-es EUR/CHF árfolyam, és eközben az EUR/HUF 295 közelébe erősödött, így a CHF/HUF keresztárfolyam 238 alá tudott csökkenni.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.