3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az econet.hu cégcsoport 485,5 millió forintos adózás utáni veszteséget könyvelt el 2009 első negyedévében, tavaly ugyanebben az időszakban 37 millió forint volt a vesztesége - közölte a társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentésében.

Az econet.hu cégcsoport 485,5 millió forintos adózás utáni veszteséget könyvelt el 2009 első negyedévében, tavaly ugyanebben az időszakban 37 millió forint volt a vesztesége - közölte a társaság a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentésében.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentés szerint az eredmény romlásában a pénzügyi veszteségek mellett szerepet játszott, hogy az üzemi eredmény a médiapiac szezonalitásának és válság miatti visszaesésének betudhatóan a költségcsökkentő intézkedések ellenére is elmaradt a bázistól.

Az üzemi veszteség 430,7 millió forintot tett ki, az egy évvel korábbi 12,4 millió forint veszteséggel szemben. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti EBITDA eredmény mínusz 357 millió forint volt az idén, míg tavaly az első negyedévben 36 millió forint EBITDA nyeresége volt a cégnek. A csoport árbevétele 13 százalékkal 923,4 millió forintra csökkent.

A média üzletág árbevétele 243 millió forint, üzemi vesztesége 383 millió forint volt az első negyedévben. A telekommunikációs üzletág 663 millió forint árbevétel mellett 8,5 millió forint üzemi veszteséget termelt. A vagyonkezelésből 21,6 millió forint bevétel és 41,7 millió forint üzemi veszteség keletkezett.

Az econet 2009. május 11-én adásvételi szerződést kötött az Externetben meglévő 76,83 százalékos részesedésének értékesítéséről. Ennek következtében az Externet banki terhei, illetve esetleges további veszteségei kikerülnek a konszolidációs körből. A társaság 2009. évi eredményessége szempontjából alapvetően a média üzletág teljesítménye lesz meghatározó.


A Sziget Kft. megvásárlását a társaság átütemezte, így a teljes akvizíciós folyamat az eredetileg tervezetthez képest egy évvel később, 2013-ban zárulhat majd le. Az átütemezés az econetet jelentős azonnali finanszírozási tehertől mentesíti, mivel a következő 1,45 milliárd forintos vételár megfizetésének esedékessége 2010. október 15. lesz.

Az econet.hu jegyzett tőkéje 4,95 milliárd forint, saját tőkéje 6,51 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 7,24 milliárdról.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában forognak, a keddi kereskedési napot 1 forintos erősödéssel, 62 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 152 forint, a legalacsonyabb 51 forint volt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!