2017. október 2. 07:29

Hétfőn reggel komoly eséssel indított az euró a dollárral szemben. A gyengülést a szakértők a katalán referendummal magyarázták.

A péntek esti 1,1814 szinthez képest fél százalékos eséssel indult a hét az euró piacán. A közös európai deviza egy egysége ugyanis csak 1,1763 dollárt ért. A háttérben a spanyolroszági bizonytalanságok állnak. A katalánok függetlenségi népszavazását ugyan a spanyol hatóságok előre semmisnek nyilvánították, ám az a tény, hogy a voksoló katalánok mintegy 90 százaléka szavazott a függetlenségre kellemetlen helyzetbe hozta az ibériai ország vezetőit.

A népszavazás eredményére a spanyol tőzsde is eséssel reagált, miközben Európa nagyobb piacain optimizmus és emelkedés jellemző, addig ott közel egy százalékkal gyengült az index. Ráadásul a spanyol kötvények is eladói nyomás alá kerültek, hétfőn reggel így azok hozama is megugrott.

Nem csak az euró, de a forint is rosszabbul nyitotta a hetet, igaz a gyengülés csak kisebb mértékű. Az eurót a péntek esti 311,60 forint után hétfő reggel nyolc órakor 311,82 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 265,06 forintra emelkedett a péntek esti 263,93 forintról a svájci franké pedig 273,11 forintra 272,38 forintról.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.