TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Trump tavalyi győzelme után a politika sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott a piacokon, ám a francia elnökválasztás eredményei nyugtatóan hatott, és ismét a gazdasági fundamentumok kerülhetnek fókuszba. A nyáron a kedvező hangulatban tovább menetelhetnek a pénz- és tőkepiacok.

A tavaly év végi elnökválasztás után idén a futószalagon egymást követő európai választások tartották, illetve a brit és német választás révén tartja majd izgalomba a befektetőket. A brit választásokkal kapcsolatban az egyik legfontosabb kérdés, hogyan szerepel Theresa May pártja, egy nagyobb arányú győzelem esetleg elmozdulást jelenthet a hard brexit álláspontról, véli Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője. Szerinte ez erősíthetné némileg a font árfolyamát. Ugyanakkor véleménye szerint a tárgyalások jelenleg még a békésebb szinten vannak, ez a későbbiekben sokkal élesebbé válhatnak.

A szeptemberi német választások előtt jelen helyzetben kevésbé izgulnak a befektetők, jelen helyzetben úgy tűnik, hogy Merkel hatalmon marad, a Schulz-hatás lecsengőben van. A nyugalom legnagyobb haszonélvezője a részvénypiacokon a bankszektor lehet.

Donald Trump elnökségének első 100 napja a félelmekkel szemben nem hozott radikális változásokat. A fékek és ellensúlyok rendszere jól működött. Ami a gazdaságot illeti, a nagyszabású programok bevezetését ráadásul saját pártja nehezítette meg. A radikális fordulat elmaradása a részvénypiacon éreztette a hatását, a téli szárnyalás után konszolidáció következett be. Ugyanakkor az év további részében az amerikai gazdaság továbbra is jó teljesítményt mutathat, az Equilor elemzői szerint a jó vállalati teljesítmények felfele hajthatják az árfolyamokat. A szakértők szerint a dollár továbbra is erős maradhat, a francia választások utáni eufóriát követően ismét erősödhet az amerikai fizetőeszköz, és a paritás felé közelíthet az euró ellenében.

Izomrostból építenek uszodát a Belvárosban 

Az olaj piacán továbbra is túlkínálatot lehet látni, az OPEC kitermelés-csökkentési programja egyelőre nem mondható sikeresnek, igaz a május végén várható kvóta-megállapodás várható meghosszabbítása a jelenlegi szintről 50-55 dollárig felfele mozdíthatja az árfolyamot.

A magyar részvénypiac az elmúlt évek ralija után idén visszafogottabb teljesítményt nyújthat, annak ellenére, hogy például a napokban a BUX ismét rekordot döntött. A megtorpanást az Equilor elemzője szerint elsősorban azzal magyarázható, hogy a régióban a lengyel piac ismét fókuszba került, köszönhetően annak, hogy a devizahiteles rendezést követően alacsonyabb árazása miatt sokan fordultak a varsói tőzsde felé. Ugyanakkor a kedvező nemzetközi klíma a magyar papírokat is segítheti. Az OTP, a Richter és a Mol is profitálhat a gazdasági növekedés beindulásából. Az első negyedéves gyorsjelentések is javuló vállalati eredményeket tükröztek, és új lendületet adtak a vezető magyar részvényeknek.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.