<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT)részvényeivel 10,3 milliárd forintos napi átlagforgalmat bonyolítottak le a befektetők novemberben - közölte a magyar börze kedden.

A tájékoztatás szerint ez a forgalom több, mint kétszerese a tavalyi év hasonló időszakában mért forgalomnak, és 45 százalékkal haladja meg az októberi értéket. A BUX index pedig 10 százalékos emelkedésével az év utolsó előtti hónapjában elérte eddigi éves csúcsértékét.

A BÉT azonnali piacának forgalma novemberben meghaladta a 222 milliárd forintot, ebből a részvények több mint 215 milliárd forintot tettek ki. Az így számolt 10,3 milliárd forintos napi átlagforgalom 111 százalékkal múlta felül a tavaly novemberben mért értéket, és 45,1 százalékkal haladta meg az októberi értéket.

Ezzel a teljes részvényszekció idei napi átlagforgalma átlépte a 9 milliárd forintot. Nemcsak a forgalom, hanem a BUX-index teljesítménye is kiemelkedő volt novemberben: az index 10,3 százalékos emelkedéssel zárta a múlt hónapot, ami év elejétől mérve már 42,9 százalékos növekedést jelent. Több mint négy és fél éve zárt utoljára olyan magasan az index, mint idén november 26-án (23 826,74 ponton).

A származékos piacon több mint 667 ezer kontraktus cserélt gazdát 219 milliárd forint értékben, ami tavaly novemberhez képest 22,2 százalékos emelkedést jelent, de 8,4 százalékkal elmarad az előző havi forgalomtól.

A tőzsdetagok rangsorát novemberben is a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, második helyre a WOOD and Company Financial Services a.s. került, míg harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. végzett.

A befektetési szolgáltatók részvénypiaci forgalmi rangsora némileg átrendeződött októberhez képest. Az első helyen ezúttal is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett: 76 milliárd forintos forgalmával 17,7 százalékos piaci részesedést hasított ki a részvénypiaci forgalomból.

Második helyre a WOOD and Company Financial Services a.s. lépett 16,1 százalékos részesedésével. Harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. végzett 16 százalékos piaci részesedéssel. A rangsor negyedik és ötödik helyét az Erste Befektetési Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe foglalta el, 15,4 és 9,5 százalékos részesedéssel - tartalmazza a közlemény.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.