<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Kína befektető csoport készül megvásárolni a chicagói tőzsdét - jelentette be pénteken a Chicago Stock Exchange (CHX).

A CHX nem tette közzé a tranzakció pénzügyi részleteit. Az akvizíció az amerikai értékpapír felügyelet, az U.S. Securities and Exchange Commission engedélyével az év második felében valósulhat meg. Az 1882-ben alapított Chicago Stock Exchange 8300 értékpapírt jegyez. A CHX nem tévesztendő össze a Chicago Mercantile Exchange (CME) árutőzsdével és a Chicago Board of Trade (CBOT) határidős és opciós tőzsdével.

A kínai befektetői konzorciumot a Chongqing Casin Enterprise Group befektető társaság vezeti. A társaság közleménye szerint a tőzsde kereskedelmi platformja nem változik, irányítását a jelenlegi vezetőgárda folytatja John Kerin vezérigazgatóval az élén.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.