2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Komoly akciózásba kezdtek a brüsszeli események hatására a fapados légitársaságok.

A brüsszeli események már kedd délre éreztették hatásukat a nagy repülőtértársaságok utazási árain. Ma déli és kora délutáni megfigyelésünk alapján a Wizz Air online jegyfoglalási rendszerében a Budapest és Brüsszel között közlekedő járatai közül többnek elkezdett az ára csökkenni, átlagosan mintegy 3 ezer forinttal.

A Ryanair is akciózásba fogott a hírek hatására, a március hátralevő részére ugyanis jórészt már 10 és 13 ezer forint között találunk olcsó repülőjegyeket.

A Wizz Airrel kapcsolatos hír, hogy a társaság a mai napra különleges becsekkolási szabályokat vezetett be a brüsszeli Charleroi reptérre utazóknak, ugyanis a gép indulásához képest öt órával hamarabbi érkezést javasolnak.

Magas terrorkészültséget rendeltek el Magyarországon 

A tőzsdén jegyzett légitársaságok részvényei is komoly nyomsának vannak ma kitéve, a Wizz Air részvényei például 2,1 százalékkal értékelődtek le reggelhez képest. A Reuters hírügynökség tudósítása szerint ma délre a STOXX Europe 600 utazási és szabadidő indexe 2,2 százalékkal esett. Jelentős zuhanásokban vannak jelenleg az easyJet, a Ryanair, az Accor, az InterContinental Hotels és az IHG részvényei is. Az árfolyammozgások 2,4-4,6 százalékos mínuszt mutatnak.

Az ugyancsak összeurópai FTSEurofirst 300 index 0,7 százalékkal, míg a Belgiumra irányadó, cégek részvényértékét mutató index 0,5 százalékkal csökkent a reggeli kettős robbantás óta.

Az euró és a brit font is jelentős gyengülést mutat a dollárhoz képest.

Egy geopolitikai térség biztonsága nagy hatással van a befektetőkre is, így nem meglepő, hogy a párizsi merényletek napján is hasonló esések voltak a tőzsdéken. Ugyanakkor összeomlás akkor sem fenyegetett, bár rövid ideig a Párizsba való utazás és turisztikai látványosságok látogatása jóval olcsóbb volt, mint azt megelőzően. Rövid időn belül ugyanakkor normalizálódott a helyzet, mind a turizmusban, mind a tőkepiacokon.

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!