TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. április 2. 08:19

A becsült ár tízszereséért, mintegy 17 ezer euróért (5,3 millió forint) keltek el Mata Hari holland táncosnő és háborús kém ékszerei és egyéb tárgyai pénteken egy amszterdami árverésen.

A táncosnő egy barátja közjegyzőnél helyezte el a tárgyakat: az ékszerek mellett egy órát, egy márványszobrot, egy ezüst- és egy játék étkészletet. A legtöbb pénzt, 4000 eurót egy narancsszínű kövekkel díszített nyakláncért adták - mondta a De Zwaan aukciósház szóvivője.

A Margaretha Geertruida Zelle néven 1876-ban Leeuwardenben született nő az első világháború előtt egzotikus táncosként lett ismert, 1915-től a német titkosszolgálat alkalmazta, 1917-ben Párizsban kémkedésért kivégezték.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.