2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Jó napja volt az európai bankszektornak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,59 pontos, 0,81 százalékos emelkedéssel, 27 949,27 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, az OTP és a Richter erősödött, a Mol és a Magyar Telekom gyengült. 

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta: szerdán kifejezetten jó napja volt az európai bankszektornak, aminek az OTP is haszonélvezője volt, másrészt az is bevonzhatta a befektetőket, hogy a Deutsche Bank 8000 forintra emelte az OTP célárát. 

A dollár erősödésével kapcsolatban kifejtette: a dollár keresi a helyét, és a pénteki Fed-szimpóziumig (a Fed elnöke pénteken szólal fel a Jackson Hole-i nemzetközi jegybankár találkozón) várhatóan a változékonyság lesz jellemző a piacra. Úgy vélekedett, a Fed rövid távon valószínűleg szeretne picivel erősebb dollárt látni, ami azt jelentené, hogy a piac magasabb valószínűséggel áraz egy szeptemberi kamatemelést. Az olaj árának csökkenését a szakértő azzal magyarázta, hogy az amerikai tartalékszintek magasabbak, mint amit az elemzők vártak, ennek tudható be, hogy elég jelentősen, a napi csúcshoz képest egy dollárral esett az olaj árfolyama zárásra. 

A Mol árfolyama 50 forinttal, 0,29 százalékkal 17 270 forintra csökkent, 480,3 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények 139 forinttal, 1,94 százalékkal 7290 forintra erősödtek, forgalmuk 7,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,92 százalékkal 433 forintra esett, forgalma 366,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 69 forinttal, 1,23 százalékkal 5669 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.
 
Kissé erősödött a forint

Enyhén erősödött a forint árfolyama szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Néhány perccel este hét óra előtt az eurót 309,37 forinton jegyezték, reggel 309,97 forint volt az árfolyam. 

Egy amerikai dollár 274,40 forintot ért. Reggel 274,54 forinton jegyezték.

A svájci frank este hajszállal 284,00 forint fölött forgott. Reggel 284,63 forint volt az árfolyama.

Folytatódott a dollárerősödés, az euró jegyzése szerda este 1,127 dolláron állt a reggeli 1,129 után.
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!