2p

Növelte veszteséget a harmadik negyedévben a Bank of America (BoA).

Az Egyesült Államok vagyona alapján legnagyobb pénzügyi szolgáltatója 7,3 milliárd dollár, részvényenként 77 cent adózás utáni veszteséget ért el, az egy évvel korábbi 1 milliárd dollár, részvényenként 26 cent veszteség után.

A veszteséget a bankkártya szolgáltatásokat érintő új szabályozás miatti több mint 10 milliárd dolláros egyszeri tétel okozta. E nélkül 27 centes részvényarányos eredményt ért el, ami meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 16 centet.

A BoA bevételei 2,3 százalékkal 27 milliárd dollárra csökkentek. Az elemzői várakozásokban némileg szerényebb, 27,2 milliárd dollár szerepelt.

A hitelportfólió javult július és szeptember között; a bedőléssel fenyegető hitelek fedezésére 5,4 milliárd dollárt kellett fordítani az egy évvel korábbi 11,71 milliárd dollárral szemben, és az idei második negyedévi 8,11 milliárd dollár után.

A Bank of America a 2008 őszén kiteljesedett pénzügyi válság egyik nagy vesztese volt. A krízis éppen akkor rendítette meg, amikor felvásárolta a Merrill Lynch befektetési bankot. Az akvizíciót végül csak az állami bankmentő alap 45 milliárd dolláros segítségével tudta végrehajtani. A társaság időközben visszafizette az állami támogatást.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!