2p

Az idei év első három hónapjában 29 millió forint adózás utáni nyereséget ért el a Pannergy Csoport, a tavalyi első negyedév 537 millió forintos veszteségével szemben.

A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden közzétett negyedéves jelentésében rámutatott: konszolidált árbevétele 3,531 milliárd forintot tett ki az idei első negyedévben, amely 13,8 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának értékénél. A növekedés elsődleges oka a Pannunion Csoport teljesítménye volt.

A Pannergy jelentése szerint a vállalat közvetlen költségeinek szintje az árbevétel-növekedés mértékét meghaladóan, 17,6 százalékkal nőtt - az árbevételhez hasonlóan a Pannunion Csoport közvetlen költségeinek növekedésére visszavezethetően. Az értékesítés közvetett költsége 709 millió forintot tett ki az első negyedévben, amely 20,1 százaléka az árbevételnek és 102,3 százaléka a bázisidőszaki értéknek. A csoport teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalói létszáma az előző év végi 586-ról 611 főre változott, főként a Pannunion Csoport létszámbővülése miatt.

Az egyéb ráfordítások és bevételek egyenlege a tárgyidőszakban 61 millió forint ráfordítás, a bázisidőszak 76 milliós ráfordításához képest. A működési eredmény (EBIT) 129 millió forint nyereség volt az idei első három hónapban, a tavalyi 95 millió forinthoz képest, míg a társaság üzleti cash-flow-ja (EBITDA) 404 millió forintot tett ki, ami 21 millió forinttal haladja meg a bázisidőszak értéket.

A Pannergy közleménye szerint az idei első negyedéves értékcsökkenés 275 millió forint volt, ami 13 millió forinttal múlja alul a bázisértéket elsősorban a Pannunion Csoport korábbi évekhez képest konszolidálódó beruházási tevékenysége és a geotermia üzletág egyelőre nem befejezett beruházásai miatt.

A pénzügyi műveletek eredménye 91 millió forint veszteség volt az idei első negyedévben, ami 513 millió forinttal kedvezőbb a 2009. hasonló időszakában mért értéknél. A szokásos vállalkozási eredmény 38 millió forint nyereség volt, ami lényegesen felülmúlja a bázisidőszak 509 millió forintos veszteségét, míg a csoport 9 millió forint értékű társasági adót fizetett ki. A társaságnak rendkívüli eredménye nem keletkezett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!