1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A meghirdetett mennyiségnél 21,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 66,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 15 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 10 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 61,18 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK megemelt értékesítéssel 30 milliárd forintot fogadott el az előző aukcióénál 5 bázisponttal alacsonyabb, 1,36 százalékos átlaghozamon.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 59,94 milliárd forintos ajánlatából 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal alacsonyabb, 1,89 százalékos átlaghozamon.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 19,9 milliárd forintra tettek ajánlatot, ebből 14 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,12 százalék volt, 29 bázisponttal alacsonyabb, mint az előző aukción.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!