1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Történelmi mélypontra süllyedt a tízéves spanyol és ír államkötvény hozama.

A hétfői kereskedésben 0,4 százalék alá - 0,395-re - csökkent az ír állampapír hozama, míg az ugyanilyen lejáratú spanyolé története során először 1 százalék alá bukott, és 0,995 százalékos hozamot fizetett.

Az eurózóna egészében továbbra is nagyon nyomottak az állampapírhozamok. A német Bund negatív hozammal "kecsegtet", a tízéves német papír 0,065 százalékos veszteséggel csábítja a befektetőket. A 0,1 százalékos hozamszinten, vagy az alatt tanyázik a holland (0,025 százalék), a finn (0,049) és az osztrák (0,1) államkötvény.

A francia és a belga papír 0,16 százalékos hozamot ígér, a lett 0,55, a litván 0,65 százalékot, Szlovákia nem egészen 0,90 százalékot. A bűvös egy százalék fölötti hozamot fizet a tízéves olasz államkötvény (1,125 százalék) és a portugál, amely 2,8 százalékot ígér. A kakukktojás továbbra is Görögország, amelynek állampénzügyei törékenyek, és ez meglátszik az árfolyamokon: a tízéves görög államkötvény 8,3 százalékos hozamot fizet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!