2017. május 31. 11:39

Már idén tőzsdére jöhet az éttermeiről ismert Vapiano.

A német vállalat ma reggel tette közzé tájékoztatóját, mely szerint még idén sor kerülhet a kibocsátásra. A Vapiano a frankfurti tőzsdén a Prime Standard kategóriáját célozza meg - írja Kovács Bálint, az Equilor szakértője blogjában. Az új részvényeket tartalmazó elsődleges kibocsátás 85 millió euró lehet, emellett pedig a jelenlegi részvényesek is értékesíthetik állományuk egy részét. Az utóbbi összege egyelőre nem ismert. A tőkebevonással a Vapiano a további terjeszkedését kívánja finanszírozni.

A banki kamatoknál nagyobb hozamot szeretne? Hajlandó kockázatot is vállalni? Próbálja ki az mfor trader rendszerét, és növelje nyereségét! 

 

A Vapiano története siker már rögtön az indulása, 2002. október 22. óta, amikor az első Vapiano megnyitotta kapuit Hamburgban. Két évvel később a Vapiano elindult európai, majd újabb három évvel később világ körüli útjára, mint franchise koncepció. A cég jelenleg 185 éttermet üzemeltet több, mint 30 országban, de tervei szerint 2020-ra már 330 darabra nőhet az állomány. A tájékoztató szerint a Vapiano 2014 és 2016 között átlagosan 28 százalékos bevétel növekedést ért el, miközben a tisztított EBITDA átlagosan 10 százalékkal bővült. Magyarországon öt éttermet üzemeltetnek, négyet Budapesten, egyet Győrben. Az első éttermet 2007-ben nyitották meg  a belvárosban. Németország és Ausztria után elsőként Budapesten debütált 38. éttermével az akkor mindössze 5 éves Vapiano. Mára a magyar fővárosban már négy éttermet üzemeltetnek.

mfor.hu