1p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Mérsékelt forgalom és minimális mozgás jellemezte csütörtökön a magyar tőzsdét.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,85 pontos, 0,33 százalékos csökkenéssel 27 700,12 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 5,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kiss Mihály, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az M1 aktuális csatornán elmondta: a nyári uborkaszezonban eseménytelen, csendes kereskedés folyt a magyar tőzsdén, szűk sávban mozogtak az árfolyamok. A BUX kis mínuszban zárt, a nap vesztese a Mol volt, ami azért meglepő, mert az olaj jól teljesített csütörtökön - tette hozzá.

A Mol 170 forinttal, 0,98 százalékkal 17 210 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 3 forinttal, 0,04 százalékkal 7188 forintra esett, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,23 százalékkal 441 forintra erősödött, forgalma 163,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 11 forinttal, 0,20 százalékkal 5570 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!