TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Európai Központi Bank és a Bank of England egyaránt változatlanul hagyta az alapkamat szintjét mai ülésén.

Az európai alapkamat így már egy éve 4 százalékon áll, míg a Bank of England kamatszintje 5 százalékon látszik stabilizálódni a mai döntés után. A mostani kamattartás jórészt az inflációs nyomásnak köszönhető a szakemberek szerint, az infláció szintje ugyanis megköti a döntéshozók kezét.

Az EKB most az amerikai jegybankkal ellentétes utat jár be: míg a Fed folyamatosan kamatot csökkentett, hogy élénkítse a gazdaságot, addig az EKB mereven kitart inflációs céljai mellett, és nem hajlandó csökkenteni az alapkamatot. A Bank of England korábban 5,5 százalékról csökkentette 5 százalékra az alapkamatot, de immár második hónapja változatlanul hagyja, mivel az infláció nem tesz lehetővé újabb kamatvágást.

Az angol nemzeti bank az év első hónapjaiban csökkentette kétszer a kamatot 25-25 bázisponttal, mivel akkor a gazdaság lassulása volt a középpontban. Most azonban sorozatosan érkeznek rossz hírek az inflációról és az angol gazdaság állapotáról, ezért nem lehetett ismét csökkenteni.

Ugyanez a gond az EKB esetében is: "Túl nagyok az inflációs kockázatok ahhoz, hogy lépni lehessen" - fogalmazta meg egy elemző.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.