<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Ezzel a futballsztár szavazati jogot nyert a klub kisebb döntéseiben.

Nemcsak pénzzel, hanem rajongói kriptozsetonnal is fizetett Lionel Messinek Párizsba érkezésekor a Paris Saint-Germain, írja a Reuters.

Értesülésüket a PSG is megerősítette, azt közölték, hogy a zsetonok benne voltak Messi leigazolási csomagjában, és hogy azokat a klub rajongói zsetonjait szállító Socios.com szolgáltatta. Azt azonban nem közölték, hogy hány zseton volt Messi pakkjában, csak annyit írtak, hogy "nagy számú."

A rajongói zsetonok egyfajta kriptopénzek, melyek lehetővé teszik a birtokosuknak, hogy szavazzanak a klubjukat érintő kisebb ügyekben, döntésekben. A PSG mellett idén vezeti be a rajongói zsetonokat a Manchester City és az AC Milan is.

A rajongói zsetonokkal a kriptovalutákhoz hasonlóan kereskedni is lehet a tőzsdéken, és szintén a kriptókhoz hasonlóan óriási hullámvasutazásokra képes az értékük, így egyes pénzügyi regulátorok nem tanácsolják a befektetőknek, hogy kriptóba tegyék a pénzüket.

A PSG szerint Messi leigazolásának híre felbolygatta a rajongói zsetonosokat, az átigazolást megelőző napon több mint 1,2 milliárd dollár értékűre emelkedett a kereskedések volumene. A rajongói zsetonok piacon forgó összértéke most 52 millió dollár, egy zseton ára csütörtök délelőtt 41 dollár. A Messi érkezése előtti öt napban, amikor még semmi sem volt biztos, csak az, hogy a sztár elhagyja a Barcelonát, folyamatosan nőtt a zsetonok ára, a csúcsot kedden ütötte meg, több mint 60 dolláros darabárral.

(Reuters)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.