2018. december 27. 08:41
MTI

Jól indulhat a karácsony utáni kereskedés.

A Wall Street szerdai óriási nyereségét, történelmi rekordját követve az európai piacokon is inkább erős, mint gyenge kezdésre lehet számítani csütörtökön. A szerdai volt ugyanis az amerikai piacok valaha elért legnagyobb karácsonyi szünet utáni nyeresége. Igaz, a hétfői eredmény pedig a valaha elszenvedett legnagyobb karácsony előtti veszteség volt.

Optimistán várják a mai nyitásokat Optimistán várják a mai nyitásokat

Az MTI összefoglalója szerint inkább pozitív kezdésre lehet számítani ma az európai értékpapírpiacokon. A határidős indexjegyzések alapján a főbb európai piacokon nulla és fél százalék közötti árfolyam-emelkedésre van esély a csütörtöki kereskedés kezdetén. A karácsonyi szünnapok előtt vegyesen fejezték be a kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

A Dow Jones árfolyamindex az előző négy kereskedési napon elszenvedett veszteségei korrekciójaként szerdán történetének legnagyobb pont szerinti nyereségét érte el: 1086,25 pontot, azaz 4,98 százalékot, ami százalékban a második legnagyobb nyeresége lett a 2009. március 23-ai 5,8 százalék óta. Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek is 2009 márciusa óta a legnagyobb százalékos nyereségeiket érték el szerdán, négy és öt százalékosat.