<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Van még mit tenni a likviditás biztosítása érdekében.

A jelek szerint nem sikerült úrrá lenni a likviditási nehézségeken az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél, a tavaly december 18-án elrendelt intézkedéseket ugyanis ma újabb 30 nappal hosszabbította meg a Magyar Nemzeti Bank.

Szemerey Tamás (fotó_ Székelyhidi Balázs, mno.hu)Szemerey Tamás (fotó_ Székelyhidi Balázs, mno.hu)

A korlátozás a betétek és más visszafizetendő források kifizetésére vonatkozik, ami által legfeljebb 7 millió forintig férnek hozzá a számlájukon lévő pénzükhöz a betétesek. Az intézkedés részeként megtiltották a bank számára további kötelezettségek vállalását.

Mint az MNB a mai közleményében írja, az intézkedésekre azért volt szükség, mert a hitelintézet likviditási helyzete jelentősen romlott, viszont nem értintik a bank befektetési szolgáltatási tevékenységét.

A jegybank tájékoztatása szerint az NHB rendben benyújtotta az intézkedési tervét és megkezdte a likviditási helyzet orvoslására vonatkozó terv teljesítését. A korlátozásoktól eltekintve a bank a megszokott rendben végzi napi tevékenységét.

A hitelintézeti törvény értelmében a betét és más visszafizetendő forrás kifizetését az MNB legfeljebb 90 napra korlátozhatja vagy tilthatja meg - közölte az mfor.hu érdeklődésére Binder István, a felügyelet szóvivője. Ez azt jelenti, hogy most már csak egy 30 napos hosszabbításra van lehetőség, vagyis legkésőbb  2019. március 18-áig.

Lapunk több cikkben is foglalkozott az NHB ügyeivel, ebben bemutattuk, hogy az első korlátozási intézkedés idején milyen furcsa számlamozgások indultak el a Matolcsy György rokonságába tartozó betétesek, tulajdonosok körében, és hogy az NHB tulajdonosa, Szemerey Tamás - Matolcsy unokatsóestvére - vélhetően egy családi perpatvar miatt került szorult helyzetbe a bankpiacon, ebben pedig a mai jegybanki bejelentésre hívtuk fel a figyelmet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.